Egy román is meghalt

Genovai hídomlás

136

Genova mellett kedden súlyos viharok után leomlott az A10-es autópályán a Morandi híd egy része, a legutóbbi hírügynökségi jelentések szerint 39 ember vesztette életét. A korábban feltételezett kettő helyett egyetlen román állampolgárságú halálos áldozata van a hídomlásnak.

A tárca közlése szerint a torinói román konzu­látus mobil egysége hajnalban a helyszínre utazott, hogy konzuli segítséget nyújtson a szerencsétlenség esetleges román áldozatainak. Az azonosítás során derült ki, hogy a halálos áldozatok egyike román állampolgár. Estére azonban tisztázódott: nem hunyt el, „csupán” kómában fekszik a város egyik kórházában. A déli órákban újabb román állampolgárságú áldozat azonosításáról számolt be a tárca. A közlemény szerint a második azonosított román áldozat kettős állampolgársággal rendelkezik.
Tegnapi lapzártánkkor 39 halottról számoltak be. A Morandi híd 200 méteres, ipari övezet fölött átívelő szakasza omlott le. Autók zuhantak a mélybe, és a híd törmelékei épületekre is rászakadtak. Az áldozatok között magyar állampolgár – tegnapi híradások alapján – nem volt.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.