Egy mérkőzésre a döntőtől

68

Második elődöntő meccsét is nagyon könnyedén, félgőzzel nyerte meg a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a román bajnokság elődöntőjében a Bukaresti Steaua ellen. Ez azt jelenti, hogy még egy meccset kell nyerjenek a csíkiak a döntőbe jutáshoz, de hogy azt mikor rendezik, nem lehet tudni.

Beküzdötték magukat az elődöntőbe

Két nap alatt két meccset játszott a Csíkszeredai Sport­klub jégkorongcsa­pa­ta, amely ezúttal a román baj­nok­ság elődöntőjét igyekezett si­kerrel venni. A vasárnapi sima 9–1-es sikert követően, hétfőn este újfent összemérték erejüket a Bukaresti Steauával. Az izgalmas percek viszont ezúttal is elmaradtak. A kék-fehérek félgőzzel hokizva már az első harmadban eldöntötték a találkozó sorsát, amikor három gólt szereztek. A második harmadban megkapta a vendégalakulat az esélyt a szépítésre, hiszen közel másfél percig kettős előnyben játszottak. Ezt nem használták ki, majd Valchar góllal zárta a harmadot. A harmadik felvonást Golovin góllal nyitotta, majd újabb esélyt kapott a Steaua, miután Sándort küldték ki 5+20-ra a játékvezetők. Ezt sem használták ki, majd büntetett a Sportklub.
A kék-fehérek így a második meccsüket is behúzták, és egy nyert meccsre vannak a döntőtől. A harmadik mérkőzést a Sportklub vezetősége szerette volna, ha már szerdán megrendezik, ám ezen kérésbe a bakák nem mentek bele, arra hivatkozva, hogy sok a sérült játékosuk. Ennek fényében nem lehet tudni, hogy mikor fogják azt megrendezni.
Addig is készülhet a Sportklub a DVTK Jegesmedvék elleni Erste Liga elődöntő párharcra, amely nem lesz sétagalopp. Ebben a harcban viszont könnyen meglehet, hogy Rokaly Szilárd nem lehet a csapat segítségére, miután az első Steaua elleni meccsen térdsérülést szenvedett. Pontos diagnózist viszont ma kap a sportoló.
Román-bajnokság, elődöntő, 2. mérkőzés: Csíkszeredai Sportklub – Bukaresti Steaua 7–0 (3–0, 1–0, 3–0) /Fodor (12., 57.), Golovin (13., 43.), Flinta (18.), Valchar (40.), Gecse (60.)/. A három nyert meccsig tartó párharc állása: 2–0 a Sportklub javára.

Nem enged a Progym
Míg a Csíkszeredai Sportklub és a Bukaresti Steaua már javában küzd a román bajnoki döntőbe jutásért, addig a Gyer­gyó­szentmiklósi Progym kényszerpályán van. A piros-fehér alakulat a Brassói Coronával kéne elődöntőt játsszon, de egyelőre nagyon bizonytalan, hogy mikor.
A Progym vezetőségét átiratban értesítette a szakszövetség, hogy az eredeti március 7., 9., 11., 13., 15. kiírt meccsek tolódnak a brassói alakulat Erste Liga meccsei miatt.
Ebben viszont nem akar partner lenni a Gyergyószentmiklósi Progym, amely már három hete nem játszott tétmérkőzést, csak egy házon belüli egymás elleni találkozóra futotta.
– Egy átiratban értesített minket a Román Jégkorong Szövetség, hogy a Brassó elleni meccseink időpontjai tolódnak az Erste Liga miatt. A versenykiírás szerint viszont szerdán kellene kezdődjön az elődöntő. Épp most küldünk egy válaszlevelet a szövetségnek, illetve Brassónak, hogy csak abban a formában megyünk bele bármilyen halasztásba, amennyiben az a mi szánk íze szerint teszik. Konkrétan, hajlandóak vagyunk a halasztásra, amennyiben a meccseket a Brassó budapesti vendégeskedései utáni dátumra, de a brassói páros meccs előttre teszik, vagy a negyedik elődöntő meccs utáni napra. Ellenkező esetben mi szerdán megjelenünk Brassóban az elődöntő első meccsére. Ilyet nem lehet csinálni. A Fehérvár AV19-cel szoktam példálózni, akik évek óta az EBEL-ben játszanak, feláldozva ezzel a magyar bajnokságot és nem ugráltatják a többi csapatot. A Csíkszeredai Sportklub mintáját kellett volna kövessék, akik máris javában játsszák az elődöntő meccseit – fogalmazott Kopacz Zoltán, a Progym elnöke lapunk megkeresésére.

Darvas Attila

A cikk a Hargita Népe március 6-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek