hétfő, november 30, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Egy hét alatt befejeznék a munkát

Aszfaltozni kezdtek tegnap Gyer­gyószentmiklóson a Rákóczi Ferenc utcában. A kivitelező szerint egy hét alatt elvégzik a munkát. A Tarisznyás Márton Múzeum környékén kockakő kerül az útfelületre, hiszen korábban is az volt a városnak ezen a részén.

Elkezdődött a rég várt aszfaltozás a Rákóczi utcában

Hosszú ideje várják már a Rákóczi utca lakói, hogy aszfaltúton közlekedhessenek. Tegnap megérkeztek a mun­kagépek, hordták az aszfaltot, egyengették az útfelületet. Páll Zoltán munkapontvezető azt mondta, az alsó rétegre majd 4 cm-es kopóréteg kerül. Megjegyezte, amennyiben az időjárás lehetővé teszi, az 1270 méteres útszakaszon egy hét alatt fejezik be az aszfaltréteg elterítését.
A polgármesteri hivatal munkatársai figyelemmel követik a munkát, hogy az esetleges hibákra felhívják a munkások figyelmét, s időben kijavítsák azokat.
Nagy Zoltán polgármester elmondta, a Csiky-kert utcától a Tölgyfa utcával való útkereszteződésig lesz aszfaltozott út, a rendőrség és a Tarisznyás Márton Múzeum környékén pedig kockakövet raknak le, hogy így őrizzék meg a városrész korhű jellegét. Nagy megjegyezte, hosszúra nyúlt a kivitelezés, több tényező késleltette a munkát, volt, mikor a kivitelező nem tudott dolgozni, aztán az utca lakosai kérték a földgáz bevezetését, s amiatt is szünetelt az útfelújítás.
A munka még 2017-ben kezdődött el, előbb lefektették az esővíz-elvezető rendszert, majd útalapot építettek, s új járdát is kialakítottak mindkét oldalon. Mindez azonban nagyon lassan haladt, az elmúlt két évben nehézkes volt a közlekedés az utcában, aknatetőket és figyelmeztető táblákat kellett kikerülni.
A szóban forgó útszakasz javítása egyébként egy több utca felújítását magában foglaló projekt része: az önkormányzat még 2015-ben kötött három évre szóló szerződést a Fincodrum Rt.-vel az Arany János, Fogarasy Mihály és Cloşca utcák, valamint a Rákóczi Ferenc utca egy részének teljes felújítására. Ennek a végére tehetnek pontot, amint elkészül aszfaltozott utca.

Lázár Hajnal

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb