2021, március 6, szombat.
Hirdetéscustom_html_banner1

Egy helyett száz székely zászlót!

Egy helyett száz székelyzászlót tűzetne ki az Erdélyi Magyar Szövetség azokon a településeken ahol az önkormányzati épületekről le kellett venni a lobogót. Gyergyóremetei vállalkozók keresték meg a szövetséget, és ajánlottak támogatást a tervhez,  így díjmentesen biztosítanak száz székely lobogót rúddal együtt a település lakóinak, hogy házaikra kitűzzék.

– Láttuk az elmúlt időszak történéseit, a Dan Tanasă ellen indított perünk,  az Úz-völgyi incidens kapcsán tett feljelentés sikertelenségét, a Minority SafePack elutasítását, rá kellett jönnünk hogy a jogi út mellett másképp is cselekedni kell –indokolta Mezei János, az Erdélyi Magyar szövetség társelnöke az új program indítását. Mint elmondta, nemcsak a politikusoktól, közéleti szereplőktől kell tetteket várni a magyarság megmaradásáért, hanem mindenkinek tennie kell ennek érdekében.

Most a remetei lakosság kérhet lobogót az EMSZ-tôl, de minden olyan településen hasonlóan járnak el, ha igényli a lakosság. A zászlót egy megállapodás aláírásával kaphatják meg a lakók, amelyben vállalják hogy legalább két évig kitűzik, gondozzák a jelképet. A Gyergyóremetére szánt 100 lobogó közül harmincnak már van gazdája, a maradék hetvenre a 0756-976520-as telefonszámon jelentkezhetnek a község lakói. 


 


Kapcsolódó cikkek:

Hetvenéves korukig is dolgozhatnának az alkalmazottak – véli a miniszter

Minden alkalmazott akár 70 éves koráig is dolgozhat, ha akar – jelentette be pénteken Botoşani-ban a munkaügyi miniszter. Raluca Turcan azt mondta: a kormány kidolgoz...

Romániában is kimutatták a dél-afrikai vírusmutációt

Romániában is kimutatták a koronavírus dél-afrikai mutációját, az év eleje óta jelen lévő brit vírusvariánsnak pedig meghatározó szerepe lehet abban, hogy újra erőre kapott...

Legfrissebb