Egy félidőn át tartották a lépést

57

A számos játékosát nélkülöző Szé­kelyudvarhelyi KC férfi kézilabdacsapata csupán egy félidőn át tudta tartani a lépést a második helyen álló Bukaresti CSM-vel szemben a román bajnokság hétvégi meccsén. Két fordulóval az alapszakasz vége előtt így eldőlni látszik az első három kiléte.

Lehetetlen volt áttörni a bukaresti falat Fotó: Csedő Attila / Archív
Lehetetlen volt áttörni a bukaresti falat Fotó: Csedő Attila / Archív

Igencsak tartalékosan utazott el a fővárosba a Székelyudvarhelyi KC férfi kézilabdacsapata a második helyezett Bukaresti CSM elleni román bajnoki összecsapásra. Vlad Caba, az udvarhelyi alakulat trénere ugyanis nem számíthatott Sipos Adrián, Ghiță Cristian és Csog Vencel játékára, Vlademir Rusia eltiltását töltötte, míg Szász András is itthon maradt, akit magas láz miatt kórházba kellett szállítani. Ennek fényében nem volt sok esély a CSM elleni, a második hely szempontjából igencsak fontos, rangadó megnyerésére.
Az alapszakasz végső rangsorának kimenetele szempontjából fontos mérkőzést játszott a Székelyudvarhelyi KC, ugyanis a két együttes között egy pont volt a különbség a tabellán.
Az előzmények tekintetében szinte csere nélkül kellett letudniuk a meccset az udvarhelyi fiúknak. Ez viszont az első félidőben nem látszott meg. A fiúk jól állták a sarat, végig ott voltak a főváro-
siak sarkában, kiegyensúlyozott volt a találkozó, rendre sikerült kiegyenlíteniük. A pihenő előtt jobban kijött a lépés az ellenlábasnak, így 16–12 volt az állás a szünetben.
A második félidőben már kijött az, hogy a CSM folyamatosan új játékerőt tudott behozni a hosszú cserepadnak köszönhetően. Az elfáradó SZKC-nak be kellett látnia, hogy a három pont a fővárosban marad. Semmi ok az aggodalomra, ez csupán egy alapszakaszbeli találkozó volt, a harmadik pozíció megtartása marad a cél a hátralévő két játéknapon.
Az SZKC az alapszakasz utolsó két fordulójában előbb hazai környezetben fogadja a jelenleg negyedik Bukaresti Steauát, majd az utolsó fordulóban a Temesvári Poli vendégei lesznek. A Steaua elleni meccset március 20-án, míg a Temesvár ellenit március 27-én rendezik a tervek szerint.
Eredmény: Bukaresti CSM – Székelyudvarhelyi KC 31–21 (16–12) /az SZKC gólszerzői: Markez 6, Ojleszki 4, Kuzmanoszki, Onye­jekwe, Tálas 3-3, Mihalcea 2/.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.