Egy évet tolták a vizes-vb-t

Az olimpia halasztása miatt

29

A jövő évről 2022 májusára halasztotta a fukuokai világbajnokságot a vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szervezet (FINA) – adta hírül az MTI. A tegnapi bejelentés szerint az eredetileg 2021. július 16. és augusztus 1. közé kiírt vébé 2022. május 13-án kezdődik és 29-ig tart.
A FINA azután kezdett új időpontot keresni, hogy az idei tokiói olimpiát egy évvel elhalasztották, és a két nagy esemény ütközött volna. A nemzetközi szervezet a döntés előtt egyeztetett a rendező várossal, a Japán Úszószövetséggel, a szervezőkkel, a versenyzőkkel és edzőkkel, valamint az illetékes bizottságokkal, a televíziós partnerekkel és a szponzorokkal. A FINA a tegnapi közleményében jelezte: miután a közreműködőktől beérkeztek a visszajelzések, biztos abban, hogy a legjobb feltételeket tudják majd biztosítani a versenyzőknek. „Egy olyan időszakban, amelyben még soha nem tapasztalt bizonytalanság uralkodik, a FINA reméli, hogy az új dátum bejelentésével segíti a tervezést az összes érintett számára” – fogalmazott Julio C. Maglione elnök.
A nemzetközi szövetség azt is közölte, hogy a masters vébét 2022. május 31. és június 9. között rendezik meg Kjúsú (Kyushu) szigetén.

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.