Egy első és egy második hely

Kaposváron kézilabdáztak

1 736

Nagyszerű tornát zárt a VSK Csíkszereda U12-es, illetve U14-es csapata, amely az elmúlt napokban Kaposváron vett részt az Intersport Youth Handball Festivalon. A csíki lányok egy első és egy második hellyel tértek haza a nemzetközi jelleget öltött többnapos tornáról.

A megnyitón felvonuló csíki kézilabdások

Idén is képviselve volt Csíkszereda a Kaposváron megrendezett Intersport Youth Handball Festivalon a VSK Csíkszereda U12-es, illetve U14-es csapatai révén. A Szabó Előd Zsolt, illetve Léstyán István által elkísért és felkészített lánycsapatok hat-hat mérkőzést játszottak a torna folyamán.
Mindkét korosztályban összesen hat csapat volt nevezve. A magyar csapatok mellett érkeztek még résztvevők Felvidékről, Kárpátaljáról, Lengyelországból vagy épp Franciaországból.
Az U12-es alakulat remekelt már a csoportmeccsek során is. Legkeményebb mérkőzését Mátészalka ellen vívta, akiket végül három góllal győztek le és csoportelsők lett. A torna folyamán az első helyért az első és a második helyezett küzdhetett. Itt a VSK ellenfele újfent Mátészalka volt, akiket végül másodjára magabiztosan győztek le megszerezve az első helyet.
Az U14-es csapatnál is megegyezett a torna menete. A lányok minden meccsüket hozták szép sorjában, míg a csoport rangadóján az Algyói FKSE-vel döntetlent értek el. Az első helyért épp a két gárda küzdhetett meg, ahol egy végletekig kiegyenlített összecsapáson a VSK végül egy góllal alulmaradt és a második helyet szerezte meg.
– Összességében egy jó tornát zárt mindkét csapat, a tizenkét meccsből tíz alkalommal győztesen hagyták el a pályát a lányok, egy döntetlen mellett csupán egy minimális különbségű vereség csúszott be – fogalmazott Szabó Előd-Zsolt edző lapunknak nyilatkozva.

Intersport Youth Handball Festival, eredmények
U12-es korosztály: csoportmeccsek: VSK Csíkszereda – Hao Lehnice (Lég, Felvidék) 20–8, VSK Csíkszereda – Tecsői Sportiskola (Kárpátalja) 27–11, VSK Csíkszereda – Mátészalka MTK (magyar) 22–19, VSK Csíkszereda – Vama UKSE (magyar) 38–13, VSK Csíkszereda – Tamási KC (magyar) 25–18; a döntőben: VSK Csíkszereda – Mátészalka 28–21.
U14-es korosztály: csoportmeccsek: VSK Csíkszereda – MDK Bartoszyce (lengyel) 33–12, VSK Csíkszereda – Bouzonville Handball (francia) 38–8, VSK Csíkszereda – UKS Jedynka Lubow A 23–21, VSK Csíkszereda – Algyői FKSE (magyar) 21–21, VSK Csíkszereda – UKS Ledynka Lubow B 29–10; a döntőben: VSK Csíkszereda – Algyői FKSE 18–19.

A keretek
U12-es korosztály: kapusok: Tunariu Beatrice, Szőke Boróka, Darvas Ágota; mezőnyjátékosok: Koós Klaudia, Manea Noémi, Gál Anna Ilka, Dinu Amalia Dorothea, Ferencz Gy. Hanga, Balog Pál Hanna, Elek Csenge, Jakab Orsolya, Gál Réka, Sándor Klementina, Oroth Adrienn.
U14-es korosztály: kapusok: Iarca M. Szidónia, Sánduly Zsófia, Mátyás Kitty; mezőnyjátékosok: Szőke Orsolya, Iarca M. Tímea, Miklós Enikő, Süveg Eszter, Bokor Andrea, Györgypál Zsanett, Erőss Katalin, Péter Eszter, Simon N. Tamara, Ambrus Hanga Boróka, Antal Réka.
Edzők: Szabó Előd-Zsolt, Léstyán István.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.