Egy döntetlen, két vereség

Barátságos mérkőzéseket játszottak

40

A Törökországban edzőtáborozó FK Csíkszereda két, a hazai környezetben készülő Székelyudvarhelyi FC egy barátságos találkozót játszott a hétvégén. Mindkét csapat a labdarúgó 3. Liga tavaszi idényére készül, a megyeszékhelyiek mérlege a hétvégén két vereség, míg a Küküllő partiak döntetlent értek el hazai pályán.

Az FK Csíkszereda Törökországban, míg a Székelyudvarhelyi FC hazai környezetben készül a hazai labdarúgó 3. Liga tavaszi idényére. Mindkét csapat felkészülési mérkőzéseket játszott a hétvégén, a csíkiak kettőt is. Az SZFC-nél próbajátékon lévő Cătălin Dinu lőtte a Küküllő partiak góljait a szombati meccsen.
Az FK Csíkszereda Sideben túl van már a harmadik felkészülési mérkőzésén is. Szerdán a bosnyák harmadosztályú FC Borak Banja Luka 2–0-ra győzte le Valentin Suciu csapatát, egy nappal később az orosz másodosztályú Chertarovo Moszkva lett volna a csíkiak ellenfele, de a találkozóra végül nem került sor. Szombaton viszont a szlovák élvonal másodikja, az FC DAC Dunaszerdahely ellen léptek pályára a csíki focisok, a vereség ellenére elégedett volt a találkozóval Valentin Suciu. A meccset jól kezdték a csíkiak, a második percben Bajkó egy büntetőt értékesített, igaz, az öröm nem tartott sokáig, két perc múlva Koštrna szintén 11-esből egyenlített, mi több, a 7. percben Čmelík góljával már vezetett is a DAC. Az FK viszont nem adta fel a harcot fel, és folyamatosan próbálkozott az egyenlítéssel, amelyet a 37. percben a fiatal Antal Barna el is ért. A szünet után is jó iramban zajlott a mérkőzés, s noha sok volt mindkét kapunál a helyzet, a csatárok sokat hibáztak a befejezésnél. Az FK részéről a legnagyobb lehetősége a gólszerzésre talán Magyarinak volt, de Nagy és Pál is veszélyesnek bizonyult. A 87. percben a DAC félidőben becserélt játékosa, Ayong védőiről lefordulva a léc alá lőtt, és ezzel a góllal a felvidékiek nyerni tudtak.
Tegnap az FK Csíkszereda a szerb élvonal 8. helyén álló újvidéki FK Vojvodina ellen lépett pályára, az összecsapásra Belekben került sor. A találkozó első perceiben kiegyensúlyozott volt a játék, majd a 20. percben az újvidékiek Gojkov révén megszerezték a vezetést. A vajdaságiak növelhették volna előnyüket, ám a fiatal Gyenge Szilárd bravúrosan őrizte a csíki kaput. Valentin Suciu vezetőedző szünet után több cserét is végrehajtott. A kapuban ezúttal Bordás Dániel állt, akit már az első percekben megdolgoztattak az újvidékiek, a folytatásban az FK megpróbált ugyan egyenlíteni, de a gól nem jött össze.
A tervek szerint az FK Csíkszereda csütörtökön a szerb másodosztályú TSC Topolya, szombaton az ukrán élvonalban szereplő FC Vorskla Poltavával játszik felkészülési meccset Törökországban.
Lejátszotta második felkészülési mérkőzését a Székelyudvarhelyi FC, a szombati, az ugyancsak harmadosztályú Szászrégeni Avântul elleni meccs döntetlennel zárult. Az első játékrészben nem született gól, a másodikban viszont zörrentek a hálók. A vendégek elléptek két góllal, ám érkezett az SZFC új szerzeménye, Cătălin Dinu, aki előbb a 16-osról tekert a hosszú sarokba, majd 25 méterről elvégzett szabadrúgásból lőtt védhetetlenül a szászrégeniek hálójába.

Eredmények
FC DAC – FK Csíkszereda 3–2 (2–2) /Koštrna (4.), Čmelík (7.), Ayong (87.), illetve Bajkó (2.), Antal (37.)/.
FK Vojvodina – FK Csíkszereda 1–0 (1–0) /Gojkov (20.)/.
Székelyudvarhelyi FC – Szász-
régeni Lendület 2–2 (0–0). A hazai gólokat Cătălin Dinu lőtte.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek