Egy diákot kizártak

A héten pótérettségiznek

287

Egy diákot kizártak tegnap a pótérettségi első írásbeli vizsgájáról. A román nyelv és irodalom írásbeli vizsgára Hargita megyében több mint 600 diák iratkozott be. Országos szinten 45 052 tanuló jelentkezett a pótérettségire.

Vizsgázó diákok. Ismételt izgalom Fotó: archív

A román nyelv és irodalom írásbeli vizsgával kezdődött el tegnap az őszi érettségi, a vizsgasorozatra a megyében összesen 819 diák jelentkezett, ebből a legtöbben, 633-an iratkoztak be a román nyelv és irodalom vizsgára. A vizsga napján végül 81-en hiányoztak a beiratkozottak közül.
– Tegnap a székelyudvarhelyi vizsgaközpontban, a Bányai János Szakközépiskolában egy diákot kizártak az érettségiről, amiért nem tartotta be a vizsgaszabályzatot – tudtuk meg Sipos István tanfelügyelőtől.
Ma magyar nyelvből és irodalomból 163 középiskolai végzős próbálkozik ismét, holnap matematikából és történelemből 351, ezt követően a szaknak megfelelő választható tantárgyakból 281-en vizsgáznak majd.
Az első eredményeket szeptember 1-jén 16 óráig függesztik ki, ugyancsak ezen a napon lehet benyújtani az óvásokat is, a végleges eredményeket pedig szeptember 6-án függesztik ki a megyei vizsgaközpontokban, a már említett székelyudvarhelyi tanintézmény mellett Csíkszeredában a Székely Károly Szakközépiskolában, Gyer­gyószentmiklóson a Batthyány Ignác Szakközépiskolában.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.