Egy családdá kovácsolódtunk

Mélyről jött fel az Imperial Wet

99

Három forduló után mindössze három ponttal rendelkezett a Csíkszeredai Imperial Wet a te­remlabdarúgó-bajnokságban, amelyet követően szép lassan, a húsbavágó változtatásoknak is köszönhetően, kezdtek magukra találni, és a téli pihenőre már a harmadik helyről mennek. Egy családdá kovácsolódott a csapat, vallja Cosmin Gherman, az Imperial vezetőedzője.

– Nehéz volt a szezonkezdet csapata számára…

– Nagyon nehéz úgy egy csapatot átvenni, hogy gyakorlatilag a nyári felkészülést nem együtt csináltuk végig, és alig pár nappal a szezon kezdete előtt veszi át az edző az irányítást. Én a Dévai Autobergamóval készültem a nyáron, majd érkeztem ide Csíkszeredába. Nem volt sok időnk a rajt előtt a közös készülésre, és ez meg is látszott a teljesítményen, továbbá a kereten belül két-három csoportosulás is volt. Ezt úgy oldottuk meg, hogy néhány játékost elküldtünk, és az itt maradottaknak meg kellett érteniük, hogy mi egy család vagyunk, ebben a szellemben kell mindig pályára lépjünk, ha sikereket akarunk elérni. Ezt nagyon rövid idő alatt belátták a játékosok, komolyan kezdtek készülni, a meccseket is maximális komolysággal vették. Ennek meg is lett az eredménye.

– Miként látja a folytatást, hogy most már a harmadik helyen van a csapat? Ugyanakkor nehéz meccseik vannak hátra még az alapszakaszból.

– Az első helyezett Dévától négy, míg a második Galactól három pont a hátrányunk. Ennek függvényében úgy érzem, hogy egyáltalán nem lehetetlen elérni az alapszakasz első helyét sem. A hat hátralevő meccsünkből három rangadó lesz. Temesvár és Déva ellen hazai pályán fogunk játszani, és ellenük elkél a segítség. Mindazonáltal bizonyítani is szeretnénk ellenük, hiszen Temesváron ikszeltünk, míg Déván vereséget szenvedtünk. Hangsúlyoznám viszont, hogy a bajnokság legfontosabb szakasza a rájátszás, és mi ott kell majd bizonyítsunk.

– Az őszi szezon során hat-hét játékos játszotta végig a meccseket. Hosszú távon nehéz így végigjátszani a szezont. Van-e kilátás arra, hogy erősítés érkezzen?

– Természetesen nagyon nehéz ennyi játékossal letudni a szezont. Nagy terhet vittek a vállukon az alapjátékosok az eddigi mérkőzések során. Természetesen tervben vannak további igazolások, ám ezekről egyelőre nem szeretnék beszélni. Tárgyalások vannak, és mindaddig, amíg ezek végső formát nem öltenek, addig érdemben erről nem lehet mondani semmit. Van viszont egy játékos, aki már velünk készült az ősz során, így őt ismerjük.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek