Egy bölcsőde, sok jelentkező

Bő egy hét múlva kezdődik a beiratkozás a város egyetlen bölcsődéjébe. A Tábor lakótelepen található intézmény 70 férőhelyes, 42 hely ürült meg, ezekre lehet jelentkezni. Alsó korhatár nincs, a törvény értelmében akár néhány hónapos babát is felvesznek.

Jövő csütörtöktől, június 27-től egészen július 5-ig lehet iratkozni a városi bölcsődébe – adta hírül a polgármesteri hivatal. Naponta 9–14 óra között lehet leadni a szükséges dokumentumokat az intézmény Függetlenség sugárút 39. szám alatti székhelyén, egyetlen nap, július 3-án délután, 14–17 óra között is elveszik a papírokat. A polgármesteri hivatal honlapján minden szükséges információt megtalálnak az érintett családok, ugyanonnan letölthető minden kitöltendő formanyomtatvány, űrlap is, de ezeket a bölcsőde székhelyén is ki lehet kérni.
A polgármesteri hivatal hangsúlyozza, nem veszik figyelembe a nem székelyudvarhelyi lakcímmel rendelkező szülők kérvényét, az ideiglenes lakcímmel rendelkezőknek nyilatkozatot kell kitölteniük, hogy ténylegesen és életvitelszerűen azon a városi címen laknak. Kizáró körülménynek számít az orvosi és oltási igazolás hiánya, illetve az, ha a szülőknek adósságuk van a polgármesteri hivatalnál.
A törvény értelmében 0–3 éves kor közötti gyerekek járnak bölcsődébe. Lukács Kinga igazgató elmondta, az elmúlt években a legkisebb gyerek, aki a gondozásukban állt, 9 hónapos volt. Általában a másfél éveseket szokták beíratni – tudtuk meg a vezetőtől, aki hozzátette, hogy nagy az igény az általuk nyújtott szolgáltatásra, általában túljelentkezéssel számolnak, annyira, hogy tavaly például a beíratott gyerekek fele nem került be a bölcsődébe.
A Tábor lakótelepi bölcsőde a Csillagvár napközivel egy épületben működik, tágas, felszerelt udvar tartozik hozzá, és a piciket négy csoportba osztják el.

Asztalos Ágnes

Kapcsolódó cikkek:

14,241RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Decemberi első műsorunk igazi meglepetés finomságokkal készült: készítsünk gom…

Decemberi első műsorunk igazi meglepetés finomságokkal készült: készítsünk gombóc levest jó sok tormával, töltsünk kolbászt újszékelyi módra. Ha kíváncsi rá, hogy mi a lecsi-pecsi,...