Egészségügyi beruházások

Udvarhelyen ülésezett Hargita Megye Tanácsa

53

Fontosnak tartjuk, hogy a megyei tanács tevékenységében azokat a programokat, azokat az ügyeket vigyük előre, amelyek pénzt is hoznak a megyének, ilyen szempontból nagyon fontos volt a mai tanácsülés. Bízom benne, hogy ezek a beruházások, fejlesztések, amelyeket ma a testület megszavazott, mindannyiunk hasznára fognak válni – nyilatkozta a Székelyudvarhelyen megtartott rendkívüli tanácsülés végén Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.
A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont székhelyén megtartott ülésen részt vett Antal Lóránt RMDSZ-es szenátor is, aki beszámolt arról a szenátus által elfogadott törvénymódosításról, ami lehetővé teszi, hogy civil szervezetek, fejlesztési társulások is lehetnek finanszírozó entitások. A testület egyhangúlag megszavazta, így folytatják az együttműködést az Egészségügyi Minisztériummal, közösen a Kovászna megyei kórházzal, hogy közel 3 millió eurós nagyságrendű európai uniós forráshoz jussanak a csíkszeredai járóbeteg-rendelő felszerelésére és javítására.
Támogatást szavaztak meg a csíkszentmártoni korai fejlesztő központnak és a balánbányai nappali központnak.
– Ha nehezen is, de sikerült a bürokratikus útvesztőnek a végére járni, és tudjuk támogatni a Csíkszeredai Sportklubot. Bízom benne, hogy a csapat ezt érdemben tudja felhasználni az év végéig, és hozza azokat az eredményeket, amelyekre mindannyian büszkék vagyunk nemcsak Csíkban, hanem egész Székelyföldön – fogalmazott Borboly Csaba megyeitanács-elnök.
A zetelaki járda ügyében is előrelépés történt, az új, magasabb értékű kiírásra várják a jelentkezőket, hogy befejeződjön a munkálat.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek