Egészség ősszel!: Előadások az unitárius imateremben

Szerda esténként a székely­ud­var­helyi belvárosi unitárius gyülekezet Vallásszabadság imatermében hétről hétre érdekfeszítő előadásokat szerveznek különböző témakörökben. Érdemes bekapcsolódni.

Mindenki megtalálja a számára érdekes előadást                                                                     Fotó: Nagyálmos Ildikó

Simó Sándor, a székelyudvar­helyi belvárosi unitárius egyházközség lelkésze és felesége, Melinda tavaly indították el az Egészség ősszel című előadássorozatot, amelyet idén is folytatnak a nemrég felújított Vallásszabadság imateremben. Az elején azt tervezték, hogy egészségügyi témakörben hívnak meg előadókat, pszichológusokat, orvosokat, képzőművészeket, de a nagy érdeklődésre való tekintettel bővítették a skálát, és immár több témában szerveznek előadásokat.
– Az eredeti elképzelés szerint csak ősszel szerettünk volna előadásokat szervezni, de idén például nyolc előadás jött össze, és így egy picit belecsúszunk az adventbe. Ünnep után, a farsangi időszakban pedig rendszerint színdarabot tanulunk be, és folytatódnak a tavaly elkezdett előadások Péter István történelemtanár úti beszámolóival – mondta Simó Melinda.
A rendezvényekre szép számmal begyűlnek, de az aktív nőszövetségi tagok is rendszeres látogatói az előadásoknak.
Szerda délután Szalai Attila Örs hobbikertész kivetítőn mutatta be az udvarán nyíló virágokat és szakszerűen beszélt a kerttel járó teendőkről, örömökről és bosszúságokról egyaránt. Számos, általa kikísérletezett hasznos tanáccsal látta el a kert iránt érdeklődőket. Tegnap Simó Sándor tiszteletes egykori jánosfalvi gyülekezetének 19 éves holland partnerkapcsolatáról tartott előadást, amelybe felesége és a jánosfalvi hívek is bekapcsolódtak. Az előadások után rendszerint baráti beszélgetésekre, tea, üdítő vagy sütemény elfogyasztására is van lehetőség.

Nagyálmos Ildikó

Kapcsolódó cikkek:

14,240RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb