2021, január 16, szombat.

Egerben fociztak

Több csapattal vett részt az Egri Focisuli által rendezett hétvégi, 22. egri utánpótlástornán az FK Csíkszereda labdarúgóklub. A csíkiak két korosztályban a döntőbe jutottak.

Az FK 2003-as, 2004-es és 2005-ös csapatai
Az FK 2003-as, 2004-es és 2005-ös csapatai

[dropcap]T[/dropcap]izenegy évvel ezelőtt rendezték meg első alkalommal a labdarúgó utánpótlás egri kupát, amely az eltelt évek alatt hagyományt teremtett. Azóta nagyon sok fiatal vett részt a tornáin, akik közül többen már a magyarországi első osztályban is bemutatkoztak. Az FK Csíkszereda ezúttal négy korosztállyal szerepelt a rangos tornán. Az eseményre Csíkszeredából 51 gyerek és 26 felnőtt – edzők és szülők – látogattak el.
Az Incze Tibor által felkészített 2006-ban születettekből álló csapat a csoportkörben először a helyi Baráti Bőrlabda FC-vel játszott, amelyet 6–0-ra vert. Ezután következett a Puebla Focisuli, amely fölött 6–1-es győzelmet arattak.
A csoportkör hátralevő mérkőzésein simán verték (7–0) a Ceglédi VSK-t, majd 5–4-re kikaptak a Csepel Hungary Club-tól. A csoportkör második helyét követően a gyerekek a Gödöllői SK-val kerültek össze, amelytől 2-3 arányban kikaptak, így a torna 5. helyén végeztek.
Nagyon jól szerepeltek Albu László tanítványai, a 2005-ben születettek. A csoportból másodikként jutottak tovább. Kétgólos vereséget szenvedtek a Plútói SE-től, majd sorra nyerték a BVSC „B”, a Liver, a Gödöllői SK és a Puebla Focisuli elleni meccseket. Az egyenes kieséses szakaszban Füzesabony alakulatával 4–4-et játszottak, így jöhettek a büntetők, a csíkiak 3–2-re győztek. Következett az elődöntő, ahol 7–0-ra verték Csepelt. A csíkszeredai gyerekek bejutottak a döntőbe, ott viszont a helyi Plútó SE-vel szemben 2–5-re alulmaradtak.
A 2004-es csapattal Bajkó Barna utazott ki a tornára. A csoportban mindenkit – Grund FC, Csepel, Puebla Focisuli – legyőztek. A döntőig pedig meg sem álltak. A negyeddöntőben Budakalászt verték 9–3-ra, míg az elődöntőben a Szegedi Fáraók csapatát 3–2-re. A fináléban viszont 4–3 arányban alulmaradtak a Plútó SE alakulatától. Ebben a korosztályban az FK Csíkszereda játékosa, Sándor Raul lett a gólkirály.
Az Ilyés Róbert által felkészített 2003-as korosztály szintén sikerrel vette a csoportmeccseket. Az Egri Sportcentrumot 7–2-re, míg a Rákosmenti TK-t 3–0-ra verték. A Gödöllői SK-val viszont nem bírtak és gól nélküli döntetlent játszottak. Az egyenes kiesési szakaszban előbb legyűrték az Ikarusz BSE-t 2–1-re, ám innen kezdve már elmaradtak a győzelmek. Az elődöntőben 2–0-s vereséget szenvedtek a Plútói SE-től, majd a kisdöntőben a Gödöllő nyert 1–0-ra.

Akadémia-focitorna
Az elmúlt két napban Csíkszeredában rendezték meg a már hagyományos Székelyföldi Labdarúgó Akadémia nyári focitornáját. A nyolc korosztály számára megrendezett tornán a SZLA csíkszeredai, illetve az alközpontjainak együttesei vettek részt. Kedden a 2001-es, 2004-es, 2005-ös és a 2007-es korosztályos, míg tegnap a 2002-es, 2003-as, 2006-os és a 2008-as korosztályos tornákat rendezték.
A házigazda FK Csíkszereda mellett pályára léptek az FC Székelyudvarhely, a Szászrégeni ISK, a Baróti VSK, a Marosvásárhelyi Reménység, a Gyergyószentmikósi Elite, Gyergyószentmiklósi Jövő, a Sepsiszentgyörgyi OSK és a Kolozsvári Dribli korosztályos alakulatai.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,312RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb