2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

Edzőmérkőzéseket játszott az FK Csíkszereda

Vidombákon és Brassóban játszotta le első két felkészülési mérkőzését az FK Csíkszereda labdarúgócsapata. Az őszi másodosztály rajtjára készülő csíkiak szakvezetése több próbajátékon lévő focist is pályára küldött.

Nem az eredmény volt fontos a csíkiak számára, hanem a játék képe Fotó: fkcsikszereda.ro

Csütörtökön és pénteken felkészülési mérkőzéseket játszott az FK Csíkszereda. A nyár végi 2. Liga rajtjára készülő csíki labdarúgók Brassó megyében játszották le első két mérkőzésüket, amely alatt Valentin Suciu több próbajátékon lévő focist is pályára küldött.
Csütörtökön Vidombákon a Konstancai Viitorul ellen játszotta le első felkészülési mérkőzését az FK Csíkszereda, Valentin Suciu vezetőedző félidőben teljes cserét hajtott végre, így több játékost is kipróbálhatott. A Románia-kupa-győztes tengerparti csapat keretében is több fiatal pályára lépett, de voltak hiányzók is, akik az U21-es Európa-bajnokságon vettek részt. A konstancaiak viszonylag korán, mintegy negyed óra elteltével megszerezték a vezetést, de növelni nem tudták az előnyt. A második félidőben is egy gól esett, amelyet szintén a Viitorul szerzett.
Pénteken Brassóban az 1. Ligába frissen feljutott Chindia Târgoviște ellen léptek pályára. Az FK vezetőedzője, akárcsak a Viitorul elleni mérkőzésen, ezúttal is teljes cserét hajtott végre félidőben.
A Chindia vezetőedzője, Viorel Moldovan a találkozó után elmondta, szerinte az FK Csíkszereda egy jó képességű csapat, amely jó ellenfélnek bizonyult, hisz a gólokat leszámítva a csíkiak felvették a harcot velük és volt keresnivalójuk ezen a mérkőzésen. Az első találat a félidő vége előtt született, az FK védelme hibázott, és a Chindia ezt könyörtelenül kihasználta. A folytatást követően a csíkiaknak is megvoltak a helyzeteik, de a gól nem jött össze. A lefújást megelőzően a Chindia egy szabadrúgást követően vitatható helyzetből ismét betalált, és beállította a végeredményt.
– Úgy gondolom, hogy mindkét felkészülési mérkőzés tükrözte az elmúlt kéthetes munkát, és a fejlődés mindenkin látszott. A próbajátékra érkezettek közül is mindenki bizonyítani akart, de sajnos nem mindenki maradhatott. Remélem, ütőképes csapatot sikerül összekovácsolni, még két-három játékost várunk, de nagyjából már megvagyunk. Hétfőtől edzőtáborba vonulunk, és egy 28 fős kerettel folytatjuk a munkát – nyilatkozta Valentin Suciu, az FK Csíkszereda vezetőedzője.
Az FK Csíkszereda múlt héten kezdte el a felkészülést, mától pedig kéthetes edzőtáborba vonulnak a játékosok Cheile Grădiștei-re, ahova már azokat a játékosokat hívják, akikkel nagy valószínűséggel a bajnokság során is találkozhatunk. Az FK Csíkszereda legközelebb pénteken a Bukaresti Rapiddal játszik felkészülési mérkőzést.

Eredmények
Viitorul Konstanca – FK Csíkszereda 2–0 (1–0) /Keita (18.), Tucaliuc (67.)/. Az
FK Csíkszereda, I. félidő: Miron – Majzik, Kiss, Lalic, Fodor, Eder, Veres, Kálmán, Bara, Magyari, Becze.
FK Csíkszereda, II. félidő: Bordás – Palmes, Csonka, Lang, Kovács, Voldrin, Csürös, Erdei, Barta, Takács, Volent.
Chindia Târgoviște – FK Csíkszereda 2–0 (1–0) /Rață (40.) és Leca (90.)/.
FK Csíkszereda I. félidő: Bordás – Palmes, Csonka, Kiss, Kovács, Berde, Eder, Barta, Kálmán, Székely, Volent.
FK Csíkszereda II. félidő: Miron (Gyenge 75.) – Majzik, Mitra, Lalic, Fodor, Csürös, Veres, Erdei, Takács, Bara (Simó 75.), Bajkó (75. Hodgyai).

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb