2021, január 28, csütörtök.
custom_html_banner1

Edzést tartott Pascual

Egy napig Székelyudvarhelyen tartózkodott az FC Barcelona Bajnokok Ligája-győztes spa­nyol együttes edzője, Xavi Pas­cual. A Székelyudvarhelyi KC férfi kézilabdacsapatának tré­nin­get vezetett, megosztotta tapasztalatait.

Biztosan tudott újat mondani Pascual az SZKC játékosainak Fotó: Csedő Attila/Archív
Biztosan tudott újat mondani Pascual az SZKC játékosainak Fotó: Csedő Attila/Archív

[dropcap]E[/dropcap]gy szűk hetet Romániában töltött a férfi kézilabda Bajnokok Ligája címvédő FC barcelona edzője, Xavi Pascual. Előbb Nagybányán vett részt különböző programokon, majd elfogadva a Székelyudvarhelyi KC meghívását, Székelyudvarhelyre érkezett. A szakember a csütörtöki napját teljesen a Challenge Kupa-győztes csapatra összpontosította.
Délelőtt egy edzést vezényelt a fiúknak – mely kérésére zártkapus volt –, ezen a fő hangsúlyt a védekezésre tette. A másfél órás tréningen bemutatta, milyen az ő elképzelése szerint a kézilabdázás egyik fő eleme. Ezt követően kötetlen beszélgetés volt a kerettel, ahol leginkább a szakember azt vázolta fel, hogy miként látja a sportág jelenlegi állását, a kapcsolatokat a játékos–játékvezető–edző között.
Az SZKC tegnap Mont­pel­lierbe utazott a felkészülési időszak második szakaszára, a játékosok számára most jön a legnehezebb időszak, itt kapják meg a legnagyobb terhelést.

Nem lesz csonka az első liga
A Bákói Ştiinţa, illetve a Konstancai HCM visszalépése után kérdőjeles lett, hogy hány csapattal fog rajtolni a román első osztályú férfi kézilabda-bajnokság. A Román Kézilabda Szövetség a két csapat visszalépése után a fennmaradó két helyet azon klubok számára ajánlotta fel, akik idén részt vettek az osztályozón. Azaz, sorrendben a CSU Galac, a Szatmárnémeti CSM, a Kolozsvári U és a CSM Focșani. A hívásra a Galac pozitívan válaszolt, míg Kolozsvár és Szatmárnémeti negatívan, míg a focşani-iak hezitáltak. Sokáig pedig úgy nézett ki, hogy csonka lesz a liga mezőnye, és 13 csapat fog indulni. Végül nem így lett, hiszen a CSM Focşani múlt pénteken jelezte, hogy vállalja az indulást, és máris öt új játékost igazoltak.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,358RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb