Eb-résztvevők a magyar teremfocisok

57

Hatalmas bravúrt hajtott végre a magyar teremlabdarúgó-válogatott kedd este Debrecenben az Európa-bajnoki pótselejtezőn, miután hosszabbítás után legyőzte a Jakab Zoltán dirigálta román válogatottat. S nem is akárhogyan: a hosszabbítás utolsó másodpercében fejelt (!) góllal. Ezzel a győzelemmel pedig ott vannak a jövő év februárjában sorra kerülő szerbiai kontinenstornán, amelyre önerőből 2005 óta nem sikerült kijutniuk.

Drámai csatát hozott a magyar-román teremlabdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező visszavágója, amelyet a debreceni Főnix Csarnokban rendeztek kedd késő este. Az első meccsen 2–2-es döntetlen született, így a magyarok kedvező helyzetből várhatták a visszavágót, bár a székelyudvarhelyi Jakab Zoltán által irányított románokat a szakma sokkal esélyesebbnek tartotta.
A debreceni visszavágót a magyarok kezdték jobban, Harnisch Ákos góljával már az 5. percben megszerezték a vezetést, s a folytatásban is rengeteg helyzetet dolgoztak ki. A lehetőségek azonban kimaradtak, az első félidő hajrájában pedig egyenlítettek a románok. A fordulást követően gyorsan átvették a vezetést a vendégek, ám a magyar csapat nagyot küzdött, és Hosszú Ádám egy megpattanó labdát a kapuba juttatott. A félidő hátralévő részében már nem esett gól, így következett a kétszer ötperces hosszabbítás, mely megint román góllal kezdődött. A magyarok ezt követően mindent megtettek a fordításért, rendre a kapust lehozva, öt a négy ellen támadtak, ám sokáig ez sem eredményezett gólt. A 47. percben aztán Dróth Zoltán szép lövéssel egyenlített, majd amikor már úgy tűnt, nem változik az eredmény, ugyanő egy hosszan előreívelt labdát az utolsó másodpercben a román kapus mellett a kapuba fejelt, amivel kijutottak az Európa-bajnokságra.
A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a románok a második félidőben, illetve a hosszabbítás során is kisbüntetőt hibáztak. A román válogatottban Jakab Zoltán szövetségi kapitányon kívül három magyar jutott szóhoz Csoma Alpár, Mánya Szabolcs, illetve Szőcs László révén. A magyar oldalon szerepet kapott a székelyudvarhelyi Gál István.
Eb-selejtező pótselejtező, visszavágó: Magyarország – Románia 4–3 – hosszabbítás után /összesítésben: 6–5 Magyarország javára/.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek