Eb-győztes is ellenfél lesz

A vébén részt vevő szövetségek címerei
132

Megtartották szombaton az idei Független Labdarúgó Egyesületek Szövetsége szervezésében zajló labdarúgó-világbajnokság csoportjainak sorsolását. Székelyföld válogatottja a legutóbbi két Európa-bajnokságot megnyerő Padánia ellen vív majd a csoportelsőségért.

A vébén részt vevő szövetségek címerei

Szombaton az észak-ciprusi Keriniában tartott éves közgyűlésen készítették el az idei Független Labdarúgó Egyesületek Szövetsége (CONIFA) szervezésében zajló, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) által nem elismert szövetségek számára megrendezendő tizenhat csapatos világbajnokság csoportbeosztásait. Székelyföld az Európa-bajnokkal került egy csoportba.
Noha a CONIFA azt tervezte, hogy közösségi oldalán élőben közvetítik a sorsolást, erre technikai okoból nem került sor, ám szombat délután közzétették a csoportbeosztásokat. Székelyföld válogatottja a harmadik csoportba került, Jakab Zoltán és Ilyés Róbert csapata a legutóbbi két Eb-n győztes Padánia, Kiribati és Matabele-földdel mérkőzik meg. Mind a négy csoportból az első két helyezett jut tovább, az erőviszonyokat tekintve a 3. csoportból Padánia és Székelyföld továbblépése várható, csupán az a kérdés, melyik helyről megy tovább a két csapat. Padánia és Székelyföld utoljára a tavalyi észak-ciprusi kontinensviadalon találkozott, a mérkőzés 1–1-gyel zárult, előbbi végül megnyerte az Eb-t, a székelyek pedig a harmadik helyen zártak.
A világbajnokságot május 31. és június 10. között Londonban rendezik, a csoportkör után nyolc csapat jut tovább a negyeddöntőbe, amelynek győztesei az elődöntőt vívják, innen pedig a sikeres gárdák már a viágbajnoki címért játszhatnak. Érdekesség, hogy a székelyek Felvidékkel csak olyan meccsen találkozhatnak, amelyen érmeket osztanak. Érdekesség még az is, hogy a csoportkör után a harmadik és a negyedik helyezettek számára nem ér véget a vébé, hiszen helyosztókat is rendeznek a tornán.

A csoportbeosztás
Az idei, Londonban zajló CO­NIFA labdarúgó-világbajnok­ság csoportbeosztásai:
1. csoport: Barawa (Londonban élő szomáliai népcsoport), Ellan Vannin (Man-szigetek), Tamil Eelam (a Srí Lanka-i Tamil népcsoport európai és kanadai csapata), Kaszkádia (amerikai-kanadai népcsoport).
2. csoport: Abházia (grúz népcsoport), Észak-Ciprus, Felvidék, Tibet (zöld kártyával).
3. csoport: Padánia (észak-olasz tartományok csapata), Székelyföld, Kiribati (óceániai szigetcsoport), Matabele-föld (nyugat-zimbabwei népcsoport).
4. csoport: Pandzsáb (Londonban élő indiai népcsoport), Egyesült Korea (Japánban élő koreaiak csapata), Nyugat-Örményország (Örményország török fennhatóság alá eső része), Kabilia (észak-algériai népcsoport).

HN-összeállítás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.