Értékes emberek a hétköznapokból

Közösségi munka és AKI mögötte van!

166

Kedves hangulatú rendezvényen díjaztak múlt csütörtökön néhány udvarhelyi hölgyet. Az Udvarhelyszéki Együtt Tesz és a Pallas Athéné Udvarhelyszéki Nőszervezet fontosnak tartja megmutatni a világnak, a közös­ségnek azokat a személyeket, akik példaképek lehetnek mindannyiunk számára. Nagyálmos Ildikó kolléganőnk is a díjazottak között volt.

A tavasz, a megújulás jegyében szervezték meg az eseményt a székelyudvarhelyi Menta Bisztróban. Meg kell állnunk időnként, és számba kell vennünk, hogy kik azok, akik nap mint nap jól végzik a dolgukat, ezáltal példát mutatnak közösségüknek, erősítik a nők társadalmi elfogadottságát – mondta Hegedüs Csilla, az RMDSZ kultúráért felelős ügyvezető alelnöke, európai parlamenti képviselőjelöltje köszöntőjében.
Ezt követően Jánossy Alíz, a Szé­kely Konyha főszerkesztője, műsorvezetője tartott jó hangulatú előadást igencsak aktuális témáról: hagyományosak avagy újszerűek legyünk a húsvéti készülődés, az ünnepi asztal megtervezése során. Jó tippet is adott, hogy biztos ne hibázzunk: a menü megtervezése előtt végezzünk közvélemény-kutatást a családban, hogy mit szeretnének inkább az ünnepi asztalon látni, ragaszkodnak a töltött bárányhoz, vagy valami különlegesebbet, a megszokottól eltérőt is megkóstolnának.
Igazi örömzene tette még hangulatosabbá az eseményt a Tamási Áron Gimnázium kórusának, a Vox Gimiensisnek köszönhetően, majd személyes hangvételű, életpályát, értékes, áldozatos tevékenységet méltató laudációk hangzottak el egy-egy „meglepetés-személytől”, akikről maguk a díjazottak sem tudtak. Lapunk munkatársát, Nagyálmos Ildikó költőt és újságírót például Jánossy Alíz méltatta, felidézte az Ady Endre Sajtókollégiumban töltött közös időszak emlékeit, beszélt a Panna versekről, és kiderült az is, hogy kolléganőnk nemcsak főzni, hanem sütni is tud.
Az Udvarhelyszéki Együtt Tesz és a Pallas Athéné Udvarhelyszéki Nőszervezet kis ajándékkal és egy csokor színes tulipánnal díjazta kolléganőnk mellett Bekő Melindát, a Tamási Áron Gimnázium aligazgatóját, Gede Ildikó református tiszteletest, Kodolányi Enikőt, az Ebremény Egyesület elnökét, Lőrincz Zsuzsánnát, az Artera Alapítvány elnökét, valamint Orbán Ágnest, az Orbán Alapítvány elnökét.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek