Elmaradt a magyar bravúr

Hiába ütötte ki a magyar férfi kézilabda-válogatott az olimpiai címvédő Dániát a Franciaországban zajló világbajnokságon a nyolcaddöntőben, hiszen a következő körben Norvégia útjukat állta. A magyarok az 5–8. helyért játszanak.

Megállították a magyar támadásokat a norvégok

Miután a csoportkörből a magyar férfi kézilabda-válogatott csupán a negyedik helyen jutott tovább a C csoportból, a nyolcaddöntőbe, Németország, Horvátország, illetve Fehéroroszország mögött.
Itt a D csoportot csont nélkül nyerő, olimpiai címvédő Dánia volt a soros ellenfél. A találkozón senki nem adott nagy esélyt a magyar válogatottnak, de a játékosok nem így gondolták és a feszes védekezésnek, illetve a hatékony támadásoknak köszönhetően 27–25-re nyertek.
A negyeddöntőben, tegnap este, az előzetes számítások szerint ki-ki meccsre volt kilátás, ám a norvégok már az első percekben lerohanták Nagy Lászlóékat, akik nem tudtak mit kezdeni a nagyon gyors skandinávokkal. Nagyon hamar hétgólos hátrányba kerültek, amely kitartott a félidőig. A szünet után a norvégok tartották az eredményt, és végül az elődöntőbe masíroztak 31–28-ra nyerve a találkozót. A magyarok az 5–8. helyért játszanak.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,240RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb