Elmarad a rangadó

Nem utazik a Sportklub

45

Román jégkorong bajnoki mérkőzés van kiírva, amely alapján a Brassói Corona a Csíkszeredai Sportklubot kellene fogadja ma este. A csíki csapat viszont nem tud kiállni a meccsre, és hiába kérték a mérkőzés elhalasztását, azt nem hagyták jóvá. Van viszont egy újabb orosz játékosa a csapatnak.

A sok hiányzó és sérült miatt nem tud kiállni a Sportklub

Asérülésektől tizedelt Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata ma este román bajnoki rangadón kellett volna jégre lépjen a Brassói Corona vendégeként. A klub vezetősége előzetesen kérte a Román Jégkorong Szövetséget, illetve a Brassói Corona vezetőségét, írásban, hogy halasszák el a találkozót, ám a kérést elutasították. Ennek ellenére a Sportklub nem utazik el a mai rangadóra. Ez egyben azt is jelenti, hogy a két csapat közti különbség két pontra fog olvadni, miután a meccset brassói győzelemként fogják jóváhagyni zöld asztalnál. Ugyanakkor a brassói alakulat még két meccsel kevesebbet is játszott a Sportklubnál, így alapos lépéselőnybe kerültek.
A klub vezetősége közleményt is kiadott ezzel kapcsolatosan. „Román bajnoki mérkőzésen kellett volna pályára lépjen csütörtökön a Csíkszeredai Sportklub csapata a Brassói Corona vendégeként. A klub vezetősége átiratban kérte a szövetségtől, illetve a brassói klubtól a találkozó elhalasztását, ám a kérés nem talált nyitott fülekre. Csapatunkban oly sok a sérült, illetve azon játékosok száma, akik harcképtelenek, hogy a vezetőség döntése értelmében – figyelembe véve a jövő heti Román Kupa küzdelmeit is – nem fog elutazni a keret a brassói találkozóra” – írja a közlemény.
A csíki csapatból Részegh Tamás, Rokaly Szilárd, Gecse Hugó, Radim Valchar a legutóbbi meccseken sem játszott sérülés miatt, míg a héten Becze Tihamér behívót kapott a magyar válogatottba. Rajtuk kívül az orosz kontingens hazautazott Oroszországba, hogy a vízumproblémáikat megoldják. Így a csapat nem tud a minimális létszámmal – 15 mezőnyjátékos és 2 kapus – sem kiállni a rangadóra.

Újabb orosz a csapatban
A Csíkszeredai Sportklub ugyancsak tegnap bejelentette egy újabb orosz játékos leigazolását. Ezúttal viszont egy fiatal, mindössze 22 esztendős csatár érkezik, értelemszerűen KHL-es múlt nélkül. A szentpétervári születésű Nikita Reyn fiatal kora ellenére megfordult már Ausztriában, Svédországban, Szlo­véniában vagy épp Finnországban. Legutóbbi csapata az Erste ligás Vienna Capitals II. volt, ahol 16 mérkőzésen 12 pontot jegyzett, öt gól és hét gólpassz formájában.
Ugyanakkor a fiatal játékos két szezonnal korábban az EBEL-ben is bizonyítási lehetőséget kapott az Olimpia Ljubljana keretében, akikkel négy meccsen két gólpasszt ért el.
A csatár már Csíkszeredában van, és túl is van az első edzésén. Várhatóan a hétvégén a Bukaresti Sportul Studențesc elleni román bajnoki meccseken már hivatalos mérkőzésen is bemutatkozhat.

Hozták a kötelezőt
A Gyergyói Hoki Klub sem állt le a héten, hiszen egy román bajnoki volt számukra terítéken. A Mikaell Tissel által vezényelt piros-fehérek Kézdivásárhelyen vendégeskedtek, ahol a Bukaresti Steaua volt a vendéglátó. A GYHK nem adott túl sok esélyt a bakáknak, és végül nyolcgólos győzelmet arattak. A felek a tervek szerint hétvégén, szombaton és vasárnap, újfent összecsapnak, legalábbis a kiírás szerint, ám ezúttal Gyergyószentmiklóson.
Eredmény: Bukaresti Steaua – Gyergyói Hoki Klub 1–9 (0–2, 1–6, 0–1) /Nyimenko (40.), illetve Timaru (3.), Nagy (7.), Péter (22.), Kozma (23.), Barabás (25., 36.), Vorobjev (31.), Csergő (37.), Vesutkin (45.)/.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek