Ellenfélre várva

Következik az Erste Liga rájátszása

79

Véget ért a jégkorong Erste Liga középszakasza, amely végén a Csíkszeredai Sportklub pályaelőnnyel várja a negyeddöntőt miután utolsó felsőházi meccsén szétlövések után legyűrte a Ferencvárost, míg a Gyergyói HK az alsóházból jutott be a rájátszásba. Utóbbiak számára nincs pályaelőny.

Lezárult a jégkorong Erste Liga középszakasza, és meg­van az a nyolc együttes, amely a sorozat negyeddöntőjében is érdekelt lesz. Az alsóházban már korábban eldőlt minden nyitott kérdés, míg a felsőházban az utolsó meccsekre maradt a 2–5. helyezettek kiléte. A Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói HK is résztvevője a negyeddöntőnek.

A 26. pár döntött
Az alsóházban érdekelt Gyergyói HK péntek este a Vasas SC vendége volt egy teljesen tét nélküli meccsen, hiszen a GYHK biztos résztvevője volt ekkor már a rájátszásnak, míg a Vasasnak már esélye sem volt erre. Ennek fényében igencsak izgalmas, fordulatos meccset vívott egymással a két csapat. A mérkőzés feléig vezetett a GYHK hol eggyel, hol kettővel, hogy majd az utolsó felvonásban forduljon a kocka. Négy perccel a vége előtt viszont egyenlített a piros-fehér alakulat. Jöhetett a hosszabbítás, majd a szétlövések. Ebben a műfajban keményen gyötörték egymást a felek, és végül a 26. pár döntött a GYHK javára.

Rezgett a léc, de meglett
A felsőházat a Csíkszeredai Sportklub – Ferencváros-Telekom összecsapás zárta. A vendégeknek teljesen tét nélküli volt a meccs, hiszen első helyüket semmi nem fenyegette. A Sportklubnál viszont nem ez volt a helyzet. Legalább két pont kellett a negyedik helyhez, ami pályaelőnyt biztosít a negyeddöntőben, míg egy hétgólos siker akár a harmadik helyet is jelenthette volna. Utóbbi viszont igencsak irreális lett volna.

Fotók: László F. Csaba

A meccs kiegyenlített első perceket hozott, majd a Sportklub fokozatosan átvette a játék irányítását. Panov még szólót rontott, aztán előbb Becze, majd Papp lőtt gólt. Sőt a második felvonás elején Részegh már a harmadikat is megszerezte, ám erre viszont gyors válasz érkezett Jászaitól. Az utolsó felvonás elején bent ragadt az öltözőben a Sportklub, és ezt Pavuk büntette. Izgalmas kezdett lenni a meccs, jó iram kezdett kialakulni, amelyből a Sportklub profitált egy Fodor-találattal. Az utolsó 10 percben viszont kényelmessé vált a hazai csapat, és ezt büntette a Fradi. Előbb Jászai, majd 45 másodperccel a vége előtt Nagy Gergő volt eredményes.
A hosszabbítás csak helyzeteket hozott, míg a szétlövések során a hazaiaktól Belov, Becze és Bíró Tamás volt eredmény, a túloldalon Nagy Gergő és Switzer. A két pont viszont a negyedik helyet jelentette a Sportklub számára.

 

Eredmények, Erste Liga
Felsőház: csütörtök: Debre­cen – Újpest 6–4 (1–1, 4–2, 1–1); péntek: Újpest – Debrecen 4–1 (1–0, 2–1, 1–0); szombat: Sportklub – Ferencváros 5–4 (2–0, 1–1, 1–3, 0–0, 1–0) – szétlövéssel /Becze (15.), Papp (20.), Részegh (26.), Fodor (48.), Bíró T. (65.), illetve Jászai (27., 54.), Pavuk (42.), Nagy G. (60.)/. A felsőház végeredménye: 1. Ferencváros 21 pont, 2. Újpest 17 p., 3. Debrecen 12 p., 4. Sportklub 11 p., 5. Brassó 11 p.
Alsóház: péntek: Dunaújváros – Fehérvár 0–6 (0–3, 0–2, 0–1), Bécsi Capitals II. – HK Budapest 4–3 (0–1, 1–1, 2–1, 1–0) – hosszabbítás után; Vasas SC – GYHK 5–6 (1–2, 2–2, 2–1, 0–0, 0–1) – szétlövéssel /Bálint (12.), Lőczi (25.), Bödök (31.), Surányi (44.), Székely-Mádai (46.), illetve Jezsov (6.), Góga (13.), Constantin (30.), Steén (57.), Karpusz (65. – GWS)/. Az alsóház: 6. Fehérvár 27 pont, 7. GYHK 23 p., 8. Bécsi Capitals 19 p., 9. HK Budapest 13 p., 10. Dunaújváros 11 p., 11. Vasas 10 p.
A kiírás szerint a Erste Liga rájátszása a héten kezdődik. Ma a Magyar Jégkorong Szövetség budapesti székházában a rájátszásban részt vevő nyolc csapat küldöttei előtt megtörténik az ellenfélválasztás és kiderül a negyeddöntők párosítása. A felsőház első három helyén végzett csapatot illeti meg a választás joga, ezt követően készítik el a negyeddöntők műsorát.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek