Életteret kaptak, szeretetet ünnepeltek

92

Bensőséges hangulatú karácsonyi ünnepséget szervezett tegnap a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság ernyője alatt működő Szociális Szolgáltási Központ. A csíkszeredai esemény a gondozott gyermekek egymással való találkozását segíti elő.

Valamennyi elhelyezőközpont részt vett. Ünnepi találkozás Fotó: László F. Csaba

Csodálatos az árva szeretete (CSÁSZ) címmel immár hetedik alkalommal szervezték meg tegnap az CSÁSZ karácsonyi ünnepségét Hargita Megye Tanácsának amfiteátrumában. Az esemény célja lehetőséget nyújtani a gondozásban lévő gyerekeknek és fiataloknak az egymással való találkozásra.
– Mindent beleadtak a gyerekek – mondta lapunknak Dászkel Ildikó főszervező, a csíkszeredai Szociális Szolgáltatási Központ vezetője, miközben az angyaljelmezek vagy álszakállak mögül ragyogó gyerekszemek várták a kezdést.
A szervező csapat nevében a közönséggel ismertette: a fellépők idei 150-es létszáma eddigi rekordjuk, és mind a nyolc elhelyezőközpont ünnepélyesen felakasztja a színpadon levő karácsonyfára az általuk készített gömböt is.
A megyei intézmény megalakulásának idén húszéves jubileumát is köszöntő ünnepségen Borboly Csaba megyeelnök méltatta a központok eredményeit, amelyeket az idei költségvetési problémák okozta nehézségek ellenére elértek. Elekes Zoltán igazgató hangsúlyozta: a gondok mellett sok beruházást és életteret is kaptak idén, ők mégis a gyerekekre és a fiatalokra a legbüszkébbek, akik „becsületes munkás tagjai lettek a felnőtt-társadalomnak”, és akikkel a kapcsolatot tartva most is együtt ünnepelnek.
A beszédeket követően Ok­lánd, Bélbor, Székelykeresztúr, Szé­kelyudvarhely, Gyer­gyó­vár­hegy, és a három csíkszeredai elhelyezőközpont adta elő műsorát.

Gergely Edit

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.