Dzsesszre hív az Ineffable

Amit szavakkal nem lehet kifejezni

579

Amit a zenével közölni akarnak, szavakkal kimondhatatlan. Leginkább fusion-jazzt játszanak, bár ők a Csíki Jazz legfiatalabb zenekara. Aki kíváncsi az Ineffable zenekar koncertjére, ma este meghallgathatja a Mikó-várban.

Szereceán Osszian, Lukács Márton, Regián Réka Kata és Szereceán Tihamér. Ineffable

Az Ineffable zenekar a csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskola három zene szakos diákja kezdeményezéseként alakult 2016-ban. A zenekar már az elejétől fogva célul tűzte ki a megélhetés megteremtését úgy, hogy a zenével önmagukat adják. Első fellépésükre készülve választottak nevet, s arra jutottak, hogy amit közölni szeretnének a hallgatósággal, az szavakkal kimondhatatlan, így ennek angol megfelelőjét választották: INEFFABLE.
Stílusukra leginkább a fusion jazz jellemző, repertoárjukban akad saját dal és feldolgozás egyaránt. Jelenleg első lemezükön dolgoznak, a műfaj klasszikus darabjaitól a saját szerzeményekig sok mindent játszik a banda.
– A Csíki Jazz által fölkínált lehetőség nagymértékben befolyásolta a zenekar útját, motiváltságát – mondta Bodó István, a zenekar menedzsere.
Alig kétéves pályafutásuk alatt sok helyen felcsendült a dzsessz hangszereikből. A tavalyi Csíkszeredai Nemzetközi Jazz Fesztiválon promováló zenekarként láthattuk őket, a Richard Bona csíkszeredai koncertjére szervezett állófogadáson ők is felléptek. Idén februárban a Marosvásárhelyi Rádió Kotta műsorában volt az első élőben közvetített koncertjük. Áprilisban öt koncertből álló turnén vettek részt Bukarestben, ahol híres dzsesszklubokban zenéltek, júniusban pedig a kolozsvári Jazz in the Park fesztivál tehetségkutató versenyén elnyerték a Best Of-díjat.
Kérdésünkre, hogy milyen érzés a csíki dzsesszfesztivál legfiatalabb zenekara lenni, Bodó István azt felelte:
– Elsősorban büszkeséggel tölt el minket, másrészt pedig nagy megtiszteltetés számunkra, különösen azért, mert 10. születésnapját ünnepeli a rendezvény, és beválasztottak megannyi tehetséges és híres művész mellé.

Szőke Zsuzsa

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.