2020, december 3, csütörtök.
custom_html_banner1

Hirdetés

Dübörgött a Szappany Derby

Idén sem okoztak csalódást a csíkkozmási falunapok szervezői mindazoknak, akik részt vettek a szombati Szappany Derbyn. A Zugató utcában összegyűlt érdeklődők öt csapat saját készítésű járművét tekinthették meg, ráadásként a csíkszentgyörgyi Székely Góbék is szórakoztatták a lelkes szurkolókat. A változékony, főként borús időjárás ellenére is sokakat vonzott a negyedik alkalommal megrendezett verseny, amelyre reményeik szerint jövőre többen beneveznek.

Nem kellett lóerő, elég volt a gravitáció. Leleményes szórakozás Fotó: Csíkkozmásért Egyesület

Öt csapat szállt versenybe az idei Szappany Derbyn Csíkkozmáson, ahol szombat délelőtt újból benépesedett a Zugató utca. A negyedik alkalommal megszervezett rendhagyó kihívásra olyan járművekkel lehetett benevezni, amelyek motor nélkül is működőképesek voltak, és gond nélkül le tudtak ereszkedni a meredek útszakaszon.
A korlátok mögül szurkoló helyieknek nem szegte kedvét a változékony időjárás, ám ehhez nagyban hozzájárult a csíkszentgyörgyi Székely Góbék jelenléte is, akik versenyen kívül próbáltak legurulni a pályán nem túl nagy sikerrel.
A Szappany Derbyre teljes erőbedobással készült résztvevők felkészültebbek voltak, és végrehajtották a kihívást, segítség nélkül célba értek. A verseny végén mindenki elégedett volt, hiszen a szervezők mindenkit díjaztak. – Mivel idén kevesebb csapat nevezett be, külön kategóriákat hoztunk létre számukra, és mindenkit díjaztunk. A borús időjárás nagyban hozzájárult ahhoz, hogy így alakult a verseny, hiszen olyan csapat is akadt, akik regisztráltak ugyan, de nem jöttek el. Bízunk abban, hogy jövőre többen csatlakoznak majd – fejtette ki Pál-Kasza Vince, a Csíkkozmásért Egyesület elnöke, aki szerint a derbi egy olyan rendezvény, amely számos olyan érdeklődőt vonz, aki csak a hangulatért vesz részt a programon.
Kiemelte: a kreativitást nem nélkülöző rendezvényt jövőre újból megszervezik, így a Szappany Derby tovább dübörög majd a Zugató utcában.

Keresztes Bea

Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb