dráMÁzz és nyerj!

70

A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház, a nagyváradi Szigligeti Színház és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Magyar Kara közös drámapályázatot hirdet. A harmadik dráMÁzatra június 30-ig várják a pályamunkákat.

Adorján Viktor: Lovasok. Az első dráMÁzat-nyertes darabot az udvarhelyi színház mutatta be
Adorján Viktor: Lovasok. Az első dráMÁzat-nyertes darabot az udvarhelyi színház mutatta be

A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház és a nagyváradi Szigligeti Színház, valamint a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Magyar Kara közös, nyílt, egyfordulós drámapályázatot hirdet. Három kategóriában lehet pályázni, Debüt, drámaÍRÓ és dramAUTOR.
A Debüt kategóriában bármely magánszemély nyújthat be saját, magyar nyelven írt egy vagy több drámát, azzal a feltétellel, hogy az adott mű még sehol nem jelent meg sem nyomtatásban, illetve nem mutatták be és nem is mutatják be a pályázat eredményhirdetéséig hivatalos, professzionális keretek közt. A pályaművet csak elektronikus formában fogadják el. A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt mű díja bruttó 1000 euró. Amennyiben a legjobb művet vagy műveket a Szigligeti Színház vezetősége kivitelezhetőnek tartja, a 2016/17-es vagy az azt követő évadban színre viszi. Ugyanakkor a kiírók vállalják a szöveg kiadását a mű eredeti nyelvén.
A drámaÍRÓ kategóriában a pályázati feltételek, a díj értéke megegyezik a fentiekkel, azzal a különbséggel, hogy a pályázó olyan személy lehet, akinek már jelentek meg, illetve bemutatták műveit, továbbá a legjobbnak ítélt alkotást, amennyiben az beilleszthető az évad szerkezetébe, a pályázatot kiíró színházak egyike a 2016/2017-es évadban vagy azt követően színre viszi.
Hasonló feltételekkel, de román nyelvű és még be nem mutatott drámával lehet megpályázni a harmadik, dramAUTOR kategória első díját.
A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Magyar Kara egy rendező szakos hallgatójának a Tomcsa Sándor Színház lehetőséget biztosít, hogy a drámaÍRÓ vagy a dramAUTOR nyertes művei közül egyiket színpadra állítsa. A díjazott művek kizárólagos színházi előadási joga a Tomcsa Sándor Színházat, illetve a Szigligeti Színházat illeti meg a pályázat elbírálásától számított 2 (két) éven keresztül. A Tomcsa Sándor Színház és a Szigligeti Színház a pályaművel kapcsolatos felhasználási jogosultságát – a szerzővel történő előzetes egyeztetés alapján – továbbengedélyezheti harmadik fél részére.
A Tomcsa Sándor Színház és a Szigligeti Színház a pályázatokat titkosan kezeli, és a nem díjazott pályamunkákat az eredményhirdetést követően maximum 1 hónapon belül megsemmisíti. A pályázó hozzájárul ahhoz, hogy amennyiben a pályaműve díjazásban részesül, a Tomcsa Sándor Színház és a Szigligeti Színház a pályázó nevét a szerzővel egyeztetett módon nyilvánosságra hozza.
A pályázat jeligés. Az alkotáson és annak címén kívül kizárólag a pályázó egyénileg választott jeligéjét illetve a pályázat megnevezését tartalmazhatja az e-mail. A pályázó nevét és jeligéjét tartalmazó zárt borítékot postán kérjük eljuttatni a Tomcsa Sándor Színház címére (Tomcsa Sándor Színház, str. Tamási Áron nr. 15., 535600 Székelyudvarhely – Odorheiu Secuiesc, Jud. Har­ghita, ROMANIA, (DRÁMAPÁLYÁZAT).
A pályázat eredményét szeptemberben, a nyolcadik dráMA Kortárs Színházi Találkozón hirdetik ki.
A pályázati kiírással kapcsolatban további információ kérhető a Tomcsa Sándor Színház titkárságán, a 0040–266–212131-es telefonszámon.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek