Drámai végjáték, csíki előny

Büntetők döntöttek az első mérkőzésen

65

Büntetőlövések után került előnybe a Csíkszeredai Imperial Wet teremlabdarúgó-csapata a román bajnoki döntő első mérkőzését követően, amelyet hazai környezetben húzott be a kihívó Galaci Uniteddel szemben. Folytatás ma este, ahol meccslabdához juthat a csíki csapat.

Keményen játszottak a csapatok. Büntetőkkel az Imperial jutott előnyhöz Fotók: László F. Csaba

Elkezdődött a román teremlabdarúgó-bajnokság döntője, amely során az alapszakasz-győztes Csíkszeredai Imperial Wet az alapszakasz-második Galaci United alakulatával küzd meg a bajnoki aranyért. Az a két csapat jutott be a fináléba, amely az egész szezon során végig kiegyensúlyozott teljesítményt tudott nyújtani.
Hasonló kiegyensúlyozott párharcra van kilátás a bajnoki döntő során is, amely az egyik fél harmadik győzelméig tart csíki pályaelőnnyel.
Az első találkozóra az Erőss Zsolt Arénában került sor tegnap este, amelyet a hazai csapat kezdett határozottabban, amely igyekezett akaratát az ellenfélre ráerőszakolni. A vendégek viszont remekül védekeztek, és a kapuban Wellington remek napot fogott ki.

Sőt a Florin Ignat edző-játékos által vezetett vendégalakulat az ötödik percben megszerezte a vezetést Borges révén, aki Daniel Araujótól kapott nagyszerű passzt. Az Imperial ezt követően kapuja előterébe szögezte a galaciakat, mindhiába. A remek védekezést nehezen sikerült feltörni. Ritkán adódtak igazi gólhelyzetek. A hetedik percben Cr. Matei durrantott fölé kecsegtető helyzetben, a 14. percben Szőcs lövését fogta Wellingot, míg a kipattanót Cr. Matei újfent fölé lőtte, akárcsak egy perc múlva, amikor Alvaro kipattanója találta helyzetbe a csíkiak 23-asát. A hajrában Cosmin Gherman még megpróbálkozott a vészkapus-taktikával, de ez nem vezetett eredményre. Hiába tehát a hatalmas hazai mezőnyfölény, az gólra nem vezetett.
A második félidő pedig egy újabb galaci góllal kezdődött. Az egyik galaci játékos lefordul a teljes csíki védelemről, majd Cires elé tálal, aki fejjel beveszi Lopez kapuját. Hamar jött a válasz erre. Cr. Matei passzára jól mozdul Covaci, aki átpörget Wellington fölött, bár a játékszer épphogy áthaladt a gólvonalon. Két percre rá Bondar lökete a kapufán csattant, hogy a 25. percben egy
Fl. Matei által elvégzett szabadrúgás kihozhatatlan helyzetben találta Alvarót, aki csak a vonalon kellett átgurítsa a labdát. Alig egy percen belül Covaci spiccel kevéssel fölé, hogy kontrából a vendégek újfent visszavegyék a vezetést. Cojoc lövésébe Borges ért bele Lopez kapuja előtt. Az Imperial igyekezett ezúttal is ritmust váltani, de a Galac ekkor már nem hagyott akkora tereket, mint az első félidőben. A feltolt védekezést is nehéz volt átjátszani. Az extemesvári sornak a mérkőzés feléhez közeledve háromszor is sikerült ezt megtennie, hogy harmadikra Rakics hatalmas bombagólt szerezzen a kapufa segítségével. Újból egyenlő, és kezdődhetett minden elölről, hogy a 33. percben meghűljön a csíki szurkolókban a vér, amikor egy megpattanó galaci lövés a felső kapufán csattan. A játék egyre intenzívebb lett, egyre keményebbek voltak a belépők, hogy négy perccel a rendes játékidő vége előtt a csíkiak összeszedjék az ötödik szabálytalanságukat. Az utolsó percekre egyik csapat sem mert igazán kockáztatni, bár kisebb lehetőségek adódtak.

A döntetlen állás azt jelentette, hogy jöhetett az ötperces hosszabbítás. Az Imperial hajtott, igyekezett eldönteni a meccset, és ezért mindent meg is tett. Cosmin Gherman kapusát rendre mezőnyjátékosra cserélte a gól érdekében, és azért is, hogy a labda náluk legyen és ne tudjanak szabálytalankodni játékosai, ami 10 métereshez juttatná a vendégeket. A változtatás viszont nem vezetett sikerrel, és ha már azt hihettük volna, hogy meglenne a győzelem, akkor Wellington védett hatalmasat.
Az újabb döntetlen pedig büntetőrúgásokat eredményezett. Első körben hármat-hármat rúgtak, majd felváltva jöttek a játékosok. Az első három büntetőlövés után
Fl. Matei és Bondar a hazaiaktól, míg a túloldalon Lascu és Cojoc volt eredményes. A negyedik párban Deco és Burdujel is betalált, hogy az ötödik pár döntsön. Cr. Matei belőtte a büntetőjét, míg a túloldalon Borges kihagyta a magáét.
Előnybe került a Csíkszeredai Imperial Wet, amely ma este 19.30-tól újfent vendégül látja a Galaci Unitedet a döntő második meccsén, és óriási lépést tehet a meccslabdához egy újabb sikerrel.

Teremlabdarúgás, döntő, 1. mérkőzés

Csíkszeredai Imperial Wet – Galaci United 7–6 (0–1, 3–3, 4–3) – büntetőkkel
Gólszerzők: Covaci (22.), Alvaro (25.), Rakics (29.), illetve Borges (5., 23.), Cires (26.).
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az Imperial javára.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek