Drámai csatában nyertek

77

Akárcsak a hétvégi fordulóban a Bukaresti Steaua ellen, tegnap is az utolsó percben győzött a Székelyudvarhelyi KC férfi kézilabdacsapata. Ezúttal a Temesvári Polit fektették két vállra, akik négygólos hátrányból felálltak, majd hárommal vezettek, de a mérkőzés végét elrontották. Az ud­varhelyi csapat legközelebb szombaton a Challenge-kupa döntőjében a tavalyi döntős ellenfele – ABC Braga – ellen lép pályára szintén saját közönsége előtt.

Mihalcea gólokkal tért vissza
Mihalcea gólokkal tért vissza

Nagyot küzdve hozta a három pontot a Székelyudvarhelyi KC férfi kézilabdacsapata a román bajnokság 13. fordulójában tegnap este – saját közönsége előtt –, a Temesvári Polit legyűrve. A találkozót eredetileg a hétvégén kellett volna rendezzék, de az SZKC a Challenge-kupa harmadik körében az ABC Bragát – tavalyi döntőbeli ellenfele – fogadja szombaton.
Az udvarhelyi csapatban először lépett pályára hazai környezetben a nemrég igazolt Cristian Ghiță, illetve visszatért sérüléséből Andrei Mihalcea is. Előbbi kulcsfontosságú gólt szerzett.
Az összecsapás első fele nem tartogatott nagy izgalmakat. Mondhatni a papírformának megfelelően, a Vlad Caba által irányított udvarhelyi csapat szája íze szerint alakultak az események. A huszadik perchez érve néggyel is ment a hazai együttes. Az első félidő utolsó felében viszont sokszor állt a játék. Hol ápolni kellett, hol törölni. A játék tördelése pedig nem tett jót az SZKC-nek, és a szünetig mínusz kettőre jöttek fel a vendégek.
Sőt a fordulást követően már ők voltak a kezdeményezők, és ennek meg is lett az eredménye, hiszen a Poli folyamatosan zárkózott, majd át is vette a vezetést. Olyannyira nem ment a hazai csapat játéka, hogy Vlad Caba már a 43. percben kikérte harmadik időkérési lehetőségét is. A 45. percben már néggyel – 18–22 – mentek a vendégek. Az időkérés viszont segített, még ha nem is azonnal. Az SZKC védekezése jóval feszesebb lett, már nem értek olyan könnyen oda a falhoz a vendégek, és bár a támadásokba még most is sok hiba csúszott, ezt kompenzálta a jól működős hátsó alakzat. Hét perccel a vége előtt már egyenlő, 23–23 volt. Idegőrlő percek következek. A csapatok fej fej mellett haladtak. A Poli rendre vezetést szerzett, de az SZKC egyenlített. Az utolsó percbe három támadás fért bele. Előbb a vendégek ellépték magukat, amelyet az első hazai meccsét játszó Ghiță büntetett. Az utolsó támadás a temesváriaké volt, de Jokanovics a helyén volt.
Eredmény: Székelyudvarhelyi KC – Temesvári Poli 26–25 (16–14) /az SZKC gólszerzői: Bogunovics 6, Ghiță, Mihalcea 4-4, Onyejekwe, Kumzanoszki 3-3, Sipos, Markez 2-2, Ojleszki, Szász 1-1/.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek