szombat, november 28, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Dr. Tari Annamária Udvarhelyen és Csíkszeredában: Érzelmeink a digitális korban

Dr. Tari Annamária klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta Ér­zelmeink a digitális korban – Pár­kapcsolattól a gyerekneve­lésig címmel tart előadást október 15-én és 16-án Székely­ud­varhelyen, illetve Csíkszeredában.

Választottad már a chat lehetőségét egy kellemes teázó helyszíne helyett egy megbeszéléshez? Láttál már vendéglőben, evés közben telefonról mesét néző kisgyereket? Vagy kamasz társaságot, ahogy együtt, és mégis külön a telefonjaikat bújják? Rendeltél már online bármit, ahelyett, hogy az üzletben megnézted, felpróbáltad volna? Posztoltad már, hogy neked épp milyen jó? Aztán vártad a lájkok százait? Ha bármelyik kérdésünkre „igen” a válaszod, üdvözlünk a 21. század világában, vagyis a digitális korban, melynek jelenléte nagymértékben befolyásolja, esetleg károsíthatja is személyiségünk fejlődését, megváltoztathatja érzelmeink átélésének intenzitását, „online boldogságparádét” eredményezhet.
Dr. Tari Annamária pszichológus több éve rendszeresen foglalkozik a fogyasztói társadalom hatásaival, a média és az emberi tényezők összefüggéseivel, a társadalmi változások egyénekre ható vonásaival. Véleménye szerint nagyon nehéz megtartani a határt az „online” és „offline” világ között.
Milyen módon befolyásolja mindez (pár)kapcsolatainkat? Mi­lyen tanácsokat érdemes megfogadnunk ahhoz, hogy a valóságban tudjunk maradni? A neves magyarországi pszichológus, pszi­choanalitikus előadásából mindezek mellett megtudhatod, hogyan működnek a különböző generációk az információs korban, milyen nehézségekkel kell szembenézniük, hogyan segíthetik egymást. Saját praxisának tanulságai mellett számtalan friss kutatási eredményt is bemutat, és különböző szakértők gondolatait idézi, tippeket ad a szülőknek az „egészséges”, gyermekükre még nem káros internethasználat megtalálásához.
Dr. Tari Annamária klinikai szakpszichológus, pszichote­ra­peu­ta, pszichoanalitikus. Rendszeresen publikál és előadásokat tart. Első könyve, amely a kamaszkor pszichológiájával foglalkozott, Intim szféra címmel 2003-ban jelent meg. 2007-ben látott napvilágot Sejtem című kötete, amely a daganatos betegségek pszichológiáját taglalja. 2010-ben megjelent könyve az Y-generációt helyezi a középpontba. 2011-ben írta meg a Z-generáció című kötetét, amely az információs korban élő kiskamaszok/kamaszok magatartásváltozásaival és a felnőtt társadalom működésével foglalkozik. 2013-ban a Ki a fontos: Én vagy Én? című kötete a magánéletünkben is mélyülő társadalmi nárcizmust és az online és offline tér kapcsolatát, hatásait elemzi az X-generáció szempontjából. 2015-ben a Generációk online, 2017-ben pedig Bátor generációk címmel jelent meg kötete.
Dr. Tari Annamária a Piros. Produkció meghívására először tart előadást Székelyudvarhelyen október 15-én, 18 órától a moziban, Csíkszeredában október 16-án, 18 órától szintén a moziban. Jegyek Udvarhelyen a Bagolyvár könyvesboltban, Csíkszeredában a mozi pénztárában kaphatók 30 lejes áron.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb