Dr. Szentannai Dénes Emlékkonferencia

Székelyudvarhely

118

A Székelyudvarhelyi Városi Kórház, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet, valamint a Pro ORL Egyesület kétnapos konferenciát szervez a tavaly elhunyt fül-orr-gégész főorvos emlékére.

Dr. Szentannai Dénes 1953-ban született Székely­szent­miklóson. Marosvásár­he­lyen végezte az orvosegyetemet (1978), gyermekgyógyász szakon, Székelyudvarhelyen gyakornokoskodott, majd Csíkszépvízen volt gyermekorvos. Székelyudvarhelyen 1984-től haláláig teljesített szolgálatot. 2008-ban átvehette a Legprímább Orvos elismerést. Gyermek fül-orr-gégész szakvizsgát Bukarestben (1986), főorvosi vizsgát Kolozsváron (1991), osztályvezető vizsgát Marosvásárhelyen (1994) tett. Lob­bitevékenységével, valamint a városvezetés, illetve támogatók segítségével nagyban hozzájárult a kórház régi épületének – amelyben a fül-orr-gégészeti osztály is található – teljes felújításához és kibővítéséhez.
A kétnapos – ma és holnap zajló – rendezvénysorozat fővédnöke prof. dr. Kásler Miklós, a magyar kormány emberi erőforrások minisztere, védnöke Lukács Antal, a Székelyudvarhelyi Városi Kórház főigazgatója és Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke.
Ma, a regisztrációt követően a kórház konferenciatermében, a megnyitóbeszédek után, 11.00 és 13.00 óra között tudományos előadások hangzanak el, majd Szentannai dok­tor emlékére, illetve dr. Mátyus András ny. kórházigazgató tiszteletére emléktáblákat avatnak a Fül-Orr-Gége és Szájsebészeti Osztály épületében, aztán 15.15 és 18.30 között ismét a tudományosságé a szó.
Szombaton 10.00 órától Szé­kelyszentmiklóson, az unitárius is­tentiszteletet követően a székely falu múltjával, jelenével és jövőjével foglalkozó tudományos előadássorozat kezdődik a helyi unitárius templomban 12.00 óráig. Ezt követően emléktáblát avatnak a Szentannai-háznál, majd 13.00 és 14.00 óra között folytatódik a tudományos ülésszak. A résztvevők Székelyudvarhelyre visszatérőben, 17.00 órakor megkoszorúzzák dr. Szentannai Dénes sírját a Szombatfalvi Temetőkertben.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek