Döntőznek a csíki teremfocisok

97

Hazai pályán szerepel a teremlabdarúgó Románia-kupa döntőjében az Imperial WET, ugyanis a Román Labdarúgó Szövetség döntése értelmében az Erőss Zsolt Aréna lesz a Final Four házigazdája. A csíki klub ifjúsági csapata Aradon játszik a kupaküzdelem hatos döntőjében.

Az alaposan megerősített Imperial WET nehéz ellenfelet kapott Fotó: Pál Zoltán

Nem volt nehéz döntenie a Román Labdarúgó Szö­vetségnek (FRF) a te­remlabdarúgó Románia-kupa négyes döntő helyszínének kiválasztásakor, hiszen egyetlen rendező pályázott: az Imperial WET. Tavaly Temesvár volt a házigazda, így a címvédő nem is pályázhatott, míg a négyes döntőbe jutott Dévai Autobergamo és a Politehnica Iași nem kívánta megrendezni a tornát. Az Imperial WET vezetősége már a negyeddöntők után jelezte, megpályázza a rendezést, és mint utólag kiderült, a csíki csapaton kívül más nem is jelentkezett erre.
A FRF-nek tehát csak formai döntést kellett hoznia, amely kedden meg is született: a jövő hét közepén az Erőss Zsolt Arénában dől el a 2018-as teremlabdarúgó Románia-kupa győztese. Az elődöntőket március 28-án, szerdán, míg a helyszotókat egy nappal később játsszák. A szakszövetség tegnap délben tartotta meg a sorsolást az elődöntőt illetően, a két párharc győztese a trófeáért, az elődöntők vesztesei pedig a bronzéremért játszanak majd.
Noha eredetileg úgy tervezték, hogy a sorsoláson jelen lesznek a négyes döntőbe jutott klubok képviselői is, ez mégsem történt meg. A szövetség két képviselője által megtartott sorsolást az egyik közösségi oldalon élőben közvetítették, amelynek alapján a házigazda Imperial WET a bajnoki címvédő Dévai Autobergamót kapta ellenfélnek, míg a másik ágon a Politehnica Iași a címvédő Temesvári Informatica csapatával mérkőzik meg a döntőbe jutásért.
A 2017/2018-as hazai teremlabdarúgó-idényben kétszer játszott a bajnoki címvédő és az Imperial WET. A második fordulóban – tavaly szeptember 3-án – Déván 5–0-ra kapott ki a csíki csapat, a 11. fordulóban – tavaly november 17-én – az Erőss Zsolt Arénában is az Autobergamo győzött, 9–1-re. Igaz, a téli szünetet követően jelentősen erősödött a csíkszeredai csapat, ez látszott az Imperial WET vasárnapi, az FK Székelyudvarhely elleni játékán is.
Az Imperial WET a Románia-kupa második fordulójában kapcsolódott be a sorozatba, február 18-án a Dunărea Călărași-t győzték le 5–0-ra idegenben, majd a harmadik fordulóban hazai közönség előtt március 3-án a Galaci United elleni 7–2-es sikernek köszönhetően jutottak a négyes döntőbe.

A csapatvezetők nem vettek részt a négyes döntő sorsolásán. Interneten közvetítették

Aradon harcolnak
Az Imperial WET U19-es csapata is harcban áll a Románia-kupáért, az ifjúsági korosztályban viszont hatfős mezőnynek szerveznek döntő tornát. A csíki fiatalok a sorozat első fordulójában nem voltak érdekeltek, a második fordulóban hazai pályán nem, idegenben viszont nyertek, így jutottak tovább. A csíki csapat február 21-én hazai pályán 8–6-ra kikapott az FK Székelyudvarhelytől, egy héttel később, 27-én azonban a Küküllő-parti városban 5–2-re nyertek, így részt vehetnek a döntő tornán.
A hatos döntőnek az aradi Aurel Vlaicu Egyetem sportterme ad otthont március 23. és 26. között, az Imperial WET az A csoportba kapott besorolást a házigazda Simándi Sólymok és a Dévai Autobergamo mellett, míg a B csoportot a Segesvári Pro Tineret, a Dunărea Călărași és a Galaci United alkotja.
Az Imperial WET 24-én 17 órától az Autobergamo, 25-én pedig a Sólymok ellen játssza le csoportmeccseit, 26-án pedig a helyosztók során lépnek pályára a csíki ifjúsági teremfocisok.

HN-összeállítás

A cikk a Hargita Népe március 15-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek