Döntött a TKT, Bende az első

60

Rangsorolták az RMDSZ égisze alatt megyei tanácsosi mandátumra pályázók listáját a Gyergyó Területi Küldöttek Tanácsának (TKT) kedd esti ülésén. A tisztség elnyeréséért a Gyergyói-medence településeiről nyolc személy jelentkezett, a listavezető Bende Sándor, az RMDSZ Gyergyó Területi Szervezetének elnöke.

Beszámoltak tevékenységükről a TKT kedd esti ülésén azok a tanácsosok, akik az utóbbi négy évben az RMDSZ megbízásából a Gyergyói-medencét képviselték Hargita Megye Tanácsában – közölte lapunk érdeklődésére Bende Sándor, az RMDSZ Gyergyó Területi Szervezetének elnöke. Ugyanezen a zárt ülésen rangsorolták azokat a jelölteket is, akik vállalják a megmérettetést a közelgő helyhatósági választásokon, és újabb négy évre vállalnák a megyei tanácsosi tisztséget.
A lista élére Bende Sándor került, őt követi Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának jelenlegi alelnöke, a harmadik helyen Portik Erzsébet-Edit gyergyóremetei tanítónő áll, a negyedik helyet Kassay Lajos-Péter gyergyóalfalvi tanácsos, az ötödiket Kántor Boglárka gyer­gyó­szentmiklósi tanítónő foglalja el. Továbbá a listán van még Dézsi József-Zoltán gyergyószentmiklósi nyugalmazott tanár, Eigel Tibor Gyergyószentmiklósról és Fazakas Szilárd Gyergyóditróból.
A TKT ugyanakkor arról is döntést hozott, hogy megvonják a bizalmat Bajkó László gyergyó­szentmiklósi vállalkozótól, hogy a továbbiakban képviselhesse az RMDSZ Gyergyó Területi Szervezetét a Hargita Megyei Egyeztető Tanácsban.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek