Döntősök a csíki kézilabdázók

Sikeres szereplés Nagybányán

65

Bejutott az ifjúsági IV-es lány kézilabda országos bajnokság döntőjébe a VSK Csíkszereda csapata. A Léstyán István, Erőss Levente és Szabó Előd-Zsolt által edzett gárda a Nagybányán tartott elődöntős tornát megnyerve jutott az ország legjobb tizenhat csapata közé.

Nagybányán a második helyen zárt a VSK csíkszereda. Döntőbe jutottak Fotó: Mandel Zoltán

Az ország legjobb tizenhat csapata között szerepelhet a VSK Csíkszereda ifjúsági IV-es lány kézilabdacsapata, miután a gárda a második helyen zárta a hazai bajnokság elődöntő tornáját.
A VSK Csíkszereda Nagybányán szerepelt az elmúlt hétvégén, az elődöntő tornán a csíki lányok az A csoportba kaptak besorolást. A csíki lányok 19–8-ra győzték le az ISK Zilah csapatát, majd 19–19-es döntetlennel zártak a Kézdivásárhelyi Nagy Mózes Középiskola csapata ellen, az utolsó csoportmeccsen pedig 25–12-re nyertek a házigazda Nagybányai Marta ellen. Az elődöntős torna döntőjében a VSK Csíkszereda egy kiegyensúlyozott és jó iramú meccsen a végjátékban maradt alul a Brassói Corona csapatával szemben, a találkozót 26–23-ra nyerte a barcasági gárda.
A VSK Csíkszereda ifjúsági IV-es (2006-ban és utána születettek) lány kézilabdacsapata a nagybányai szereplést követően részt vehet az országos bajnokság döntőjében, a 16 csapatot felvonultató tornát június 13. és 16. között rendezik, a torna helyszínét a szakszövetség egy későbbi időpontban közli majd.
A VSK Csíkszereda döntőbe jutott kerete: kapusok: Szőke Boróka, Darvas Ágota, Tunariu Beatrice; mezőnyjátékosok: Koós Klaudia, Csorba Adrienn, Mandel Kata, Sándor Klementina, Ferencz Gyöngyössy Hanga, Manea Noémi, Gál Anna Ilka, Dinu Amalia Dorothea, Gál Réka, Sánta Blanka, Jakab Orsolya, Elek Csenge, Puscas Mária Szidónia, Sántha-Deák Lea, Balog-Pál Hanna, Iar­ca Noémi, Tóth Dóra. A csapat edzői: Léstyán István, Erőss Levente és Szabó Előd-Zsolt.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek