Döntős a csíki úszó

Regionális versenyen szerepelt

876

Bákóban rendezték a 10–11 éves úszók országos bajnokságának regionális döntőjét, amelyen a VSK Csíkszeredát egy sportoló képviselte. Farkas Dániel Márk egy úszónemet kivéve az első húszban zárt, legjobb eredményét hátúszásban érte el, ahol negyedik lett. Úszhat az országos döntőben is.

Farkas Dániel Márk hátúszásban negyedik lett, így részt vehet az országos bajnokságon

Remek szereplésének köszönhetően az országos bajnokságon is indulhat Farkas Dániel Márk, a VSK Csíkszereda úszója az elmúlt hét végén a Bákóban tartott regionális versenyen szerzett részvételi jogot az országos megmérettetésre. Két csíki úszó a héten érdekelt az országos bajnoki döntőben.
Péntektől vasárnapig Bákóban a 10 és 11 évesek számára tartották az országos bajnokság Keleti regionális versenyét, a legjobbak pedig indulási jogot szereztek az országos döntőre. Farkas Dániel Márk egy éve a VSK Csíkszereda sportolója, edzője, Trandafir Norbert elmondta, egy év alatt rengeteget fejlődött a fiatal úszó. – Gyorsúszásban öt, hátúszásban hét, pillangóúszásban nyolc, mellúszásban pedig tíz másodpercet javított saját legjobb idején egy év alatt Farkas Dániel. Tavalyhoz képest nemcsak időeredményei, hanem a regionális versenyen elért eredményei is sokkal jobbak, a hétvégén pedig a legjobb húszban zárt, egy úszásnemet leszámítva – mondta a csíki sportoló edzője. Trandafir Norbert hozzátette, az elért eredmények alapján Farkas Dániel Márk indulhat az országos bajnokságon.
A bákói versenyen huszonnégy klubtól összesen 180 gyerek vett részt, Farkas Dániel a 11 évesek korosztályában mellúszásban a 28., gyorsúszásban a 10. és 17., pillangóúszásban a 16., vegyes úszásban a 14., míg legjobb eredményét hátúszásban érte el, ahol a negyedik lett.
A héten újabb versenyeket tartanak Bákóban, ezúttal a felnőttek és az ifjúságiak számára szervezik meg az országos bajnokságot az 50 méteres medencében, a viadalon két csíkszeredai sportoló is részt vesz. Erőss Nóra a 14–15 évesek korosztályában 50 méteren hát- és mellúszásban, 100 és 200 méteren mellúszásban, valamint 200 méteren vegyes úszásban áll rajthoz, míg Balog Henrietta a 16–17 évesek között 50 és 100 méteren gyors- és hátúszásban, valamint 200 méteren hátúszásban áll rajthoz az országos bajnokságon.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek