Döntőért küzd a Sportklub

Megvan a pályaelőny

60

Hatalmas csatában egygólos győzelmet aratott a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata tegnap este az Újpest vendégeként az Erste Liga elődöntőjének ötödik nérkőzésén. A kék-fehérek pénteken úgy lépnek jégre hazai környezetben, hogy amennyiben nyernek, ott lesznek a döntőben. Ugyanakkor a meccsnek volt egy vezéráldozata Részegh Tamás révén.

Nagyot küzdött a Sportklub. Értékes győzelem az Újpest ellen Fotó: jkb.hu

Ötödik egymás elleni meccsét játszotta tegnap este a jégkorong Erste Liga elődöntőjében az Újpest és a Csíkszeredai Sportklub. A Sportklub úgy utazott el, hogy a maga javára fordítja a párharc állását, hogy holnap már hazai környezetben kivívhassa a fináléba jutást.
A találkozó azonban a lehető legrosszabb forgatókönyv szerint kezdődött, és mindössze húsz másodperc után a hazai csapat Nemes góljával előnybe került. Pofon a javából, így az elején. Lassan viszont helyrerázódott a vendégcsapat, köszönhetően annak az egész csarnokot betöltő szurkolásnak, amelyet a magyarországi Sportklub-szurkolók mutattak. Az sem számított, hogy az ötödik perc elején emberhátrányba kerültek a kék-fehérek, hiszen ezzel Krasznoszlobodcev lódult meg és egyenlített. Az egyenlítés öröme három percig tartott, amikor a hazaiak már második előnyüket kihasználták az „aranysisakos” Stefishen révén. A Sportklub ettől nagyobb fordulatszámra kapcsolt, és a szlovák játékvezetők szórták is ki rendesen a hazaiakat a büntetőpadra. A meccs második felére négy csíki előny is a jegyzőkönyvbe került, hogy ebből a Sportklub kapitánya, Papp Szabolcs kétszer eredményes is legyen, megfordítva az eredmény állását.
A második felvonásra viszont elzárták a gólcsapokat. Igazi kemény playoff-hokit láthatott a nagyérdemű, ahol ugyan számszerűleg többet lőtt kapura az Újpest, ám a veszélyesebb akciókat a Sportklub vezette. A gólok viszont nem jöttek, így negyven perc után maradt az egygólos vendégvezetés.
Az utolsó felvonást áthúzódó emberelőnyben kezdte az Újpest, de a kék-fehérek remekül védekeztek, és Lundström segítségével is megoldották a feladatot. A folytatás hasonló játékot hozott, mint a második húsz perc. A hazai csapat futott az eredmény után, míg a vendégek egyre magabiztosabb játékot mutattak és remekül állták a sarat. A bajok az 54. perc elején kezdődtek, amikor másodpercek leforgása alatt Részegh és Belov is kiült a büntetőpadra, és a liláknak közel kétpercnyi emberelőnyük lett. Szilassy Zoltán, a vendégek trénere azonnal időt is kért. A csíkiak viszont hatalmas küzdelmet mutattak a jégen, csúsztak-másztak és foggal-körömmel őrizték Lundström ketrecének előterét. Ennek pedig meg is lett a gyümölcse, sikerült megtartani az előnyt. Négy perc volt hátra, amikor Részegh remek ütemben lépett ki, és Varga csak szabálytalanul, térddel tudta feltartani a 81-est. A szélvészgyors csíki csatár a jégen maradt, ahol ápolásra szorult, míg Varga megkapta az 5 percét és mellé a véglegest is. A hátralévő idővel pedig a kék-fehérek szépen eljátszottak, behúzva az igencsak fontos idegenbeli győzelmet.
A párharc hatodik összecsapását holnap este Csíkszeredában rendezik, ahol a Sportklub a döntőbe jutásért, míg az Újpest a szépítésért hajt.

Eredmény, Erste Liga, elődöntő, 5. mérkőzés

Újpest – Csíkszeredai Sportklub 2–3 (2–3, 0–0, 0–0).
Gólszerzők: Nemes (1.), Stefishen (8.), illetve Krasznoszlobodcev (5.), Papp (13., 15.).
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 a Sportklub javára.
A további műsor: péntek, 6. mérkőzés: Csíkszeredai Sportklub – Újpest (18.30).

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek