Döntőben az FK Csíkszereda

109

A Gheorghe Ene-kupa döntő tornáján szerepel a hétvégén az FK Csíkszereda U9-es csapata. A gárda, miután megnyerte a megyei szakaszt, a csoportküzdelmeket is sikerrel zárta és bejutott a sorozat legjobb nyolc csapata közé.

A legjobb nyolc közé jutottak a csíki focisok

A Craiova melletti Ișalnița ad otthont a hétvégén a Gheorghe Ene-kupa döntő tornájának, amelyen az FK Csíkszereda U9-es csapata is részt vesz. A csíkiak a megyei szakaszt könnyedén nyerték, majd a zónadöntőben is az első helyen zártak, így jutottak a sorozat legjobb nyolc csapata közé.
A sorozat megyei kiírását fölényesen nyerte az FK Csíkszereda, a december első két napján Marosvásárhelyen tartott zónadöntőben viszont a Kovács Tamás és Tőke Szilárd által edzett gárda a körbeverések miatt jobb gólarányának köszönhette a továbbjutást. Az FK az első fordulóban 8–1-re nyert a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK ellen, majd 4–2-re kikapott a Brassói Kids Tâmpától, végül pedig 6–3-ra győzte le a házigazda MSE Marosvásárhelyt. Mivel a házigazdák legyőzték a Kisd Tâmpát, és mindkét gárda nyert a Sepsi OSK ellen, így az élen hármas holtverseny alakult ki, a körbeverések miatt pedig a gólarány bizonyult döntőnek, ebben pedig az FK jobb volt a Maros-partiaknál és a brassóiaknál is.
A Gheorghe Ene-kupa döntő tornáját pénteken és szombaton tartják, a csíkiak az A csoportba kerültek. Pénteken 10 órától a Real Junior Vaslui, 15 órától a Kolozsvári Luceafărul, szombaton 10 órától pedig az U Craiova ellen lépnek pályára a csíkiak. A B csoportba a CSM Râmnicu Sărat, a Bukaresti Inter Galaxy, a Temesvári Banatul és a Konstancai Hagi Akadémia csapata harcol a továbbjutásért. A két csoportgyőztes a döntőben, míg a két csoportmásodik a harmadik helyért játszik szombaton délután.
Az U10-es csapatoknak kiírt Gheorghe Ola-kupa zónadöntőjében nem járt sikerrel az FK Csíkszereda. A megyei szakasz megnyerése után kedden és szerdán Sepsiszentgyörgyön szerepelt az FK, ahol 6–2-re kikapott a Marosvásárhelyi Fair Play-től, majd 8–4-re nyert a Sepsi OSK ellen, az utolsó meccsen pedig 3–3-as döntetlent zárt a csoportot megnyerő és a döntő tornára továbbjutó Brassói Junior ellen.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek