Döntőben a művészetis diákok

Bolyai Matematika Csapatverseny

717

A Nagy István Művészeti Középiskola három osztálya is első helyezést ért el a Bolyai Matematika Csapatverseny idénre meghirdetett megyei fordulóján. Az iskola tanulói így novemberben részt vesznek a Kárpát-medencei döntőben, Budapesten.

Rangos verseny résztvevői. Matekművészek

A Bolyai Matematika Csapatversenyt először 2004-ben rendezték meg Észak-Budán, majd Budapest többi körzete és Magyarország megyéi is bekapcsolódtak a vetélkedőbe. A határon túli magyar anyanyelvű oktatási intézmények 2010-től vesznek részt szervezetten a versenyben, tavaly már több mint 46 ezer résztvevője volt a rendezvénynek.
A verseny szervezőinek az a célja, hogy rávezesse a diákokat az együtt gondolkodás örömének megélésére, közben pedig a logikus gondolkodás készségét fejlessze.
A Nagy István Művészeti Középiskolából a 2018/2019-es tanévre meghirdetett csapatverseny megyei szakszára nyolc csapat nevezett be, három osztály pedig évfolyamában kiérdemelte az első díjat. A verseny III–VIII. osztályosoknak szól.
– A IV., VII. és VIII. osztályosok elsők lettek a csapatversenyben, és így iskolánkat képviselik a budapesti Kárpát-medencei döntőn. A gratuláció természetesen a felkészítő tanároknak, Casiadi-Bakó Dorottyának és Csata Lilinek is jár – mondta lapunknak Nagy Zsuzsanna, a Nagy István Művészeti Középiskola igazgatója.
Az igazgató külön kiemelte, hogy a tanintézmény elemi és V–VIII-as osztályai rendszeresen részt vesznek tantárgyversenyeken, és nemcsak a művészetek területén, hanem a fő tantárgyakból is sikerrel képviselik iskolájukat.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek