Döntőbe jutásért játszanak

81

Ellentétes előjelekkel várhatja a két Hargita megyei jégkorongcsapat a román bajnokság elődöntőjének harmadik meccsét. A Csíkszeredai Sportklub egy meccsre van a finálétól, míg a Gyergyószentmiklósi Progym ugyancsak egy meccsre van, hogy szertefoszoljanak döntőbeli reményei.

Kaszkovék játéka alaposan fel kell javuljon a győzelem érdekében

Körvonalazódik a román jégkorongbajnokság tavalyi döntője, hiszen mind a Csíkszeredai Sportklub, mind a Brassói Corona egy-egy meccsre van ettől. A Csíkszeredai Sportklub még az Erste Liga elődöntője előtt letudott két meccset a Bukaresti Steauával hazai pályán, amelyeket 9–1-re, illetve 7–0-ra nyert meg. A párharc harmadik felvonását csütörtökön 18 órától rendezik Brassóban, ahol hatalmas csoda kellene történjen, hogy a „bakák” visszajöjjenek a párharcba.
Ugyancsak kétmeccses előnyben van a Brassói Corona a Gyergyószentmiklósi Progymmal szemben az elődöntő másik ágán. A Progym közel másfél hónapos meccshiánya alaposan meglátszott a két brassói mérkőzésen, és nem tudták felvenni az Erste Liga elődöntőjéből érkező Cenk alattiakkal a ritmust. Ez a párharc viszont hagyott még nyitott kérdéseket maga után, hiszen a piros-fehérekben bőven benne lehet még a meglepetés, akárcsak a legutóbbi idényben a Sportklub elleni elődöntő során.
Érződött a ritmuskülönbség, ebből kifolyólag pedig jobban játszott az ellenfél – fogalmazott megkeresésünkre a Progym szakmai igazgatója, Benedek Csaba. Kifejtette, nagyon nehéz volt a csapatnak közel öt mérkőzés nélküli hét után ilyen fontos találkozón helytállnia, a játékosok ennek ellenére mindent megtettek. Benedek megjegyezte, kicsit megviselte a csapatot a két brassói vereség, ennek ellenére a játékosok – bízva a saját képességeikben és a szurkolók buzdításában – a tőlük telhető legtöbbet nyújtják a hazai összecsapásokon.
– Ha az első mérkőzést sikerülne megnyerni, onnantól kezdve bármi megtörténhet – mondta. A Progym – Brassó párharc harmadik összecsapását csütörtökön 18.30-tól rendezik.

HN-összeállítás

A cikk a Hargita Népe március 22-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek