Döntetlennel mennek Debrecenbe

Tökéletes hazai teljesítmény a Sportklubtól

49

A Csíkszeredai Sportklub kétmeccses előnyre tett szert hazai környezetben a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében a Brassói Corona ellen, és erőtől duzzadva várhatja a brassói meccseket. A Gyergyói HK viszont elveszítette a Debrecenben megszerzett pályaelőnyt, ám az is biztos, hogy lesz hatodik meccs, amelyet a gyergyóiak otthon játszhatnak, miután négy meccs után döntetlenre állnak a hajdúságiakkal.

Biztos csíki sikerek a Corona ellen Fotó: László F. Csaba

A hétvége folyamán újfent pályára lépett mind a két székelyföldi csapat a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében. A Csíkszeredai Sportklub növelte előnyét a Brassói Coronával szemben, míg a Gyergyói HK négy meccs után döntetlenre áll a Debreceni DEAC-cal.

Odalett a pályaelőny
A Gyergyói HK úgy várhatta a Debreceni DEAC elleni két hazai meccset, hogy pályaelőnyt sikerült kovácsolnia magának. Ezt megtartani viszont nem tudta.
Szombaton a találkozó elején Steén hamar megszerezte a vezetést a piros-fehéreknek, de a vendégeknek volt válaszuk. Még a harmad vége előtt egyenlítettek, hogy a második felvonás elején további két gólt szerezzenek. Az utolsó felvonásban jött az egyenlítés Steén révén, de közelebb már nem sikerült kerülni. Tegnap este viszont Vorobjev beindult és vele együtt a GYHK is. Az orosz klasszis hátára vette a csapatot, és négy góljával alapvetően határozta meg csapatának sikerét. A felek Debrecenben folytatják az ötödik meccsel, majd a hatodikra visszatérnek Gyergyószentmiklósra.

Simán nyert a Sportklub
Csütörtökön még szoros csatában nyert a Csíkszeredai Sportklub, míg péntek este a várakozásokkal ellentétben a jégbe döngölték a Brassói Coronát. Az első harmadban még semmi jel nem utalt erre. Egy Becze-szólót követően viszont a vezetés már a kék-fehéreknél volt. A második harmadban aktívabb volt a Sportklub, ezt emberhátrányban is bizonyították. Becze újfent betalált, majd a csíkiak kétpercenként lőtték a gólokat, hatig meg sem állva. Eldőlt ekkor már a meccs, és csak a statisztika kedvéért kellett már letudni az utolsó felvonást. Ebben pedig Becze megszerezte harmadik találatát is.
A negyeddöntőben 2–0-ra vezet a Sportklub, a párharc ma és holnap Brassóban folytatódik.

Történelmi győzelem
Alsóházi rangadót rendeztek Csík­karcfalván a hétvégén, ahol a Sa­pientia U23-as csapata a Sportul Stu­dențesc-kel játszott román bajnoki meccset. A Székelyföldi Jégkorong Akadémia mindkét meccsét simán hozta, egyben első győzelmeit könyvelhette el a román bajnokságban.

Erste Liga, eredmények, negyeddöntő

Csütörtök: Ferencváros-Telekom – Vienna Capitals II. 2–0 (1–0, 1–0, 0–0); Újpest – Fehérvári Titánok 4–3 (2–1, 0–1, 2–1).
Péntek: Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona 7–1 (1–0, 5–1, 1–0) /Becze (17., 27., 56.), Papp (28.), Rokaly Sz. (29.), Valchar (30., 31.), illetve Tendler (33.)/; Ferencváros-Telekom – Vienna Capitals II. 4–1 (2–1, 0–0, 2–0); Újpest – Fehérvári Titánok 4–3 (1–1, 1–1, 1–1, 1–0) – h. u.
Szombat: Gyergyói HK – Debreceni DEAC 2–3 (1–1, 0–2, 1–0)
/Steén (6., 44), illetve Turcotte (20., 24.), Izacky (22.)/.
Vasárnap: Gyergyói HK – Debreceni DEAC 7–0 (3–0, 2–0, 2–0)
/Vorobjev (7., 14., 18., 26.), Constantin (37.), Góga (54.), Elekes (59.)/.
A mai műsor: Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub (18.30), Vienna Capitals II. – Ferencváros-Telekom (18.50), Fehérvári Titánok – Újpest (19).

Román bajnokság, alapszakasz

Szombat: Sapientia U23 – Bukaresti Sportul Studențesc 11–3 (2–0, 4–1, 5–2); Bukaresti Steaua – Brassói Corona 0–8 (0–4, 0–1, 0–3).
Vasárnap: Sapientia U23 – Sportul Studențesc 12–0 (2–0, 8–0, 2–0).

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek