Döntetlen a román–magyaron

53

Nem tudta egyik fél sem eldönteni a továbbjutó sorsát. A hazai környezetben játszó Románia került valamelyest hátrányba Magyarországgal szemben a teremlabdarúgó Európa-bajnoki pótselejtezőn.

Buzăuban rendezték tegnap este a teremlabdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező első meccsét, amelyen Románia a magyar válogatottat fogadta. A találkozót a magyarok kezdték jobban, már az ellenfél térfelén megtámadták a labdát felhozó játékosokat, így nem is alakult ki nagy helyzet egyik részről sem az elején. Sok volt a pontatlanság, a szabálytalanság, tördelték a játékot, így hamar összeszedték a 4-4 csapathibát, de a továbbiakban nagyon koncentráltak arra, hogy többet már ne gyűjtsenek be.
Az első játékrész második részében a románok irányítottak, két nagy lehetőséget is elszalasztottak, így gól nélküli döntetlennel mehettek a felek pihenni, az eredmény pedig hűen tükrözte a pályán történteket.
A szünet után mintha teljesen más mérkőzés kezdődött volna, jöttek gyorsan a gólok is. A 21. percben Al-Ioani laza bokamozdulattal húzta el a kimozduló kapus mellett a labdát és passzolt a hálóba, pillanatok múlva pedig Matei lőtte el a lábak között a játékszert, amely a kapufáról befelé pattant. Amilyen gyorsan kaptak kettőt a magyarok, annyi idő kellett az egyenlítésre is. Az udvarhelyi születésű Gál István érkezett jól a hosszú oldalra egy remek átadásra, majd Dróth egyenlített.
A döntetlen megfelelő eredménynek számított a vendégeknek, így a folytatásban arra összpontosítottak, hogy megmaradjon az állás: alaposan beszorultak, így jöttek a román lehetőségek, amelyek rendre kimaradtak.
Eredmény: teremlabdarúgó Eb-pótselejtező, 1. mérkőzés: Románia – Magyarország 2–2 (0–0) /Al-Ioani (21.), Matei (22.), illetve Gál (23.), Dróth (24.)/. A visszavágót kedden 21 órától Debrecenben rendezik.

Józsa Csongor

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek