Dona nobis pacem

55

Hagyományteremtés szán­dékával indított el egy folyamatot 2017 októ­berében a csíkszeredai Szent Kereszt-plébánia Gaudete kórusa. Elhatározták, hogy évente kórustalálkozót szerveznek a Millenniumi-templom felszentelési dátumához (október 18.) legközelebb eső szombati napon. Idén október 20-án került sor a II. Millenniumi Kórustalálkozóra.

A Millenniumi-templomot 15 éve szentelték fel, és a plébánia Gaudete kórusa is 15 éves. A jubileumra készülve 20-án, szombaton 11 órakor szentmisével kezdődött a Csíkszereda Megyei Jogú Város területén működő Kórusok Találkozója. Közel 180 kórustag gyűlt össze, hogy együtt ünnepeljék ezt a kettős évfordulót. A házigazda Gaudete kórus (karvezető: Bakos-Mihály Károly kántor) mellett fellépett a taplocai egyházközség (vez.: Bartos András kántor), a csíksomlyói plébánia (vez.: Borcsa Gergely kántor, Salamon Ágnes, Gergely Tibor kántor), a csíksomlyói Kegytemplom (vez.: Bíró János kántor-karnagy), a zsögödi plébánia kórusa (vez.: Mosoly Tibor Dániel zenetanár-kántor), valamint a Lux Aurumque városi kórus (vez.: Ványolós András zenetanár-karnagy). A szentmise után minden kórus mintegy 15 perces éneklését hallgathatták meg a jelenlévők. A kórusok előadása után emléklapot adtak minden kórusvezetőnek.
A találkozó befejezéseképpen a hat kórus közösen énekelte a Dona nobis pacem (Adj nekünk békét) kezdetű kánont, amellyel Istentől békét kértek lelküknek, családjuknak, városunknak, nemzetünknek és a világnak!
Szép ünnepségnek lehettünk fül- és szemtanúi. Istennek legyen hála!

Bakos-Mihály Károly, kántor

Köszönjük a rendezvény támogatóinak nagylelkűségét, a kórustagok áldozatos munkáját, társszervezőinknek – a Hargita Megyei Művészeti Népiskolának és a Szent Kereszt-plébánia munkatársainak – a szervezésben való segítségét, valamint Hargita Megye Tanácsának a támogatását is.
Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek