Dolgoznak a Gyermek sétányon és a Fűzfa lakótelepen

84

Folytatódik a Gyermek sétány és a Fűzfa utca építőtelepeken a téli hónapokra felfüggesztett kivitelezés – tudtuk meg Szőke Domokos alpolgármestertől. A két csíkszeredai helyszínen párhuzamosan dolgozik a beruházással megbízott Ing Service Kft.

Újra aktív építőtelep a Fűzfa utcában. A közvilágítási rendszer felállításán dolgoznak, majd aszfaltoznak Fotó: László Róbert
Újra aktív építőtelep a Fűzfa utcában. A közvilágítási rendszer felállításán dolgoznak, majd aszfaltoznak Fotó: László Róbert

Mindkét helyszínen tegnap délután tartott terepszemlét Szőke Domokos alpolgármester, aki lapunknak ezt követően azt nyilatkozta, hogy a Gyermek sétányon eddig a munkálatok 50 százalékával készült el a kivitelező, a Fűzfa negyedben pedig, ahol tavaly októberben kezdte el az Ing Service Kft. a munkálatokat, jelenleg az új út, járda és parkolók szerkezetének kialakításával dolgoznak a cég emberei.
– A Fűzfa lakónegyedben az esővízhálózat lefektetését befejezte a kivitelező, jelenleg a közvilágítás korszerűsítésén dolgoznak a munkások, illetve az aszfalt típusú pályaszerkezet kialakításán – tájékoztatott az alpolgármester.
A húsvéti ünnepeket követően a Gyermek sétányon is folytatja a téli hónapokra felfüggesztett beruházást az Ing Service Kft., itt Szőke Domokos szerint jelenleg a járdák és sétányok, illetve bizonyos útszakaszok térburkolásával dolgozik a kivitelező. Ezt követően májustól a zöldövezetek kialakításával, majd a negyedbe tervezett új játszótér építésével, az utcai bútorzat elhelyezésével folytatódik a munka.
– A városi önkormányzat munkacsoportja dolgozik továbbá a Brassói úton, ahol a járda egy kisebb szakaszát újítjuk fel, illetve a Harvíz Rt. kért engedélyt a Vörösmarty Mihály utcában egy bekötési munkálat elvégzésére – számolt be az alpolgármester a megyeközpont utcáiban történő munkálatokról.

[box type=”shadow” ]Két nappal tolódik a tavaszi nagytakarítás programja

A húsvéti ünnepeket követően kedden a városi önkormányzat által összeállított program szerint folytatódott a tavaszi nagytakarítás a Müller László utcában. Tegnap a Nárcisz sétányon, ma a Fenyő és Lendület sétányon dolgozik az önkormányzat munkacsoportja, szombaton reggel 9 és délután 5 óra között pedig a Testvériség sugárúton lesz általános nagytakarítás. Szőke Domokos alpolgármester közölte, a húsvéti ünnepeket megelőző havazás miatt két nappal tolódik a nagytakarítás programja. – Múlt héten, csütörtökön és pénteken az időjárási viszonyok miatt felfüggesztettük a nagytakarítást az ezekre a napokra előírt utcákban. Tehát a Nagy István és a Szív utcában, illetve a Mérleg utcában és a Brassói úton április 6-án és 7-én, az eredeti programot követően szervezzük meg a takarítást – jelezte. [/box]

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek