Doktorátus emberségből

136

Semmi kétség, nehezek a tantárgyak: szeretetből fakadó empátia, segítőkészség, fáradhatatlanság, türelem, kitartás, tisztesség, mosoly… (Mintha tartalmilag kezdenének kiüresedni néhol…) A nehézség még abból is fakad ez esetben, hogy nem az van, mint az élet többi területén, valahogy egyszer letesszük és megvan. Aki emberségből akar doktorálni, az mindennap újra meg újra kell vizsgázzon.
Ezt tette és teszi a csíkszeredai bőrgyógyászaton Erika doktornő az asszisztensekkel és az ápolókkal együtt. Ők mindannyian tudják, hogy mi ennek a vizsgának a hozadéka, de azért leírom: végtelen nagy erőt és energiát tudnak átadni egy súlyos beteg további ápolására. Megerősítenek abban a hitben, hogy képesek vagyunk az embertelen nehézségeket a végsőkig legyőzni, mindezt évekig tartó, súlyos szenvedésben.
Ezért érzek a szívemben köszönetet és végtelen hálát irántuk, és úgy gondolom, hogy ezt az érzést valahogy ki is kell mondanom. A jó Istent, a legnagyobb szeretet urát kérem. Áldja meg őket, hogy még sokan érezzék azt, hogy szívük tele van szeretettel és köszönettel irántuk.

Kovács Mihályné Erzsébet

Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek