Dobogós megyebeliek

75

Remekül szerepelnek a megyebeli utánpótláscsapatok a magyar jégkorongbajnokságban. Nincs olyan korosztály, amelynek tabellájának első három helyezettjében ne lenne székelyföldi gárda.

Kétszer is legyőzték a győrieket az ISK hokisai Fotó: László Róbert
Kétszer is legyőzték a győrieket az ISK hokisai Fotó: László Róbert

Jól szerepelnek a megyebeli utánpótláscsapatok a magyar jégkorongbajnokságban, minden korosztályban dobogósok a székelyföldi csapatok. Az U12-es bajnokságban a Felcsík SK a második, az ISK Gyergyószentmiklós a harmadik, mindkét gárdának 10-10 pontja van. Az ISK Csíkszereda U14-es csapata a második, az U16-os gárda listavezető, míg az U18-asok a harmadik helyen állnak. Az Erdélyi Jégkorong Ligában mind az U12, mind pedig az U14-es korosztályban az ISK Gyergyószentmiklós az éllovas. A hétvégén több utánpótlás-mérkőzést is játszottak a megyebeliek.
Az ISK Csíkszereda csapata négy vereséggel és egy győzelemmel zárta a legutóbbi magyarországi portyáját, Gál Sándor csapata Győrben nyert és az Újpesttől aranygóllal kapott ki, míg Székesfehérváron, a MAC és a Vasas gárdái a rendes játékidőben győzték le a csíkiakat. A hazai U18-as bajnokság harmadik körmérkőzéses tornájának Gyergyószentmiklós ad otthont, tegnap lapzártánk után ért véget a megyebeli ISK-k rangadója, ma a Brassói Corona az ISK Gyergyószentmiklóssal, holnap az ISK Csíkszeredával játszik. Ahogy az első két tornára, úgy a harmadikra sem utazott el a Galaci Dunărea csapata.
Pénteken utazik Magyarországra az ISK Csíkszereda U16-os csapata, az Elekes Levente által edzett gárda szombaton és kedden a MAC, vasárnap és jövő szerdán az Újpest ellen lép jégre Budapesten. A román U16-os bajnokságban a hazai szakszövetség honlapja szerint a hétvégén az ISK a Steaua Rangers-Husky gárdáját kellene fogadja, ám lapzártánkig még nem derült ki, milyen csapattal állnak ki a csíkiak, illetve hogy a szombatra és vasárnapra tervezett találkozókat hány órától játsszák le.
A magyar U12-es bajnokság hétvégi fordulójában az ISK Gyergyószentmiklós mind a négy mérkőzését megnyerte, míg a Felcsík SK három győzelem mellett egy vereséget könyvelhetett el. A hétvégén a Pesterzsébeti HC jön erdélyi túrára, szombaton az ISK Gyergyószentmiklóssal, vasárnap a Felcsík SK-val játszanak a budapestiek két-két meccset.
Az U14-es magyar bajnokság hétvégi meccsein az ISK Csíkszereda kétszer nyert a Győri ETO HC ellen, míg Csíkkarcfalván egy találkozó a győriek, egy meccs pedig a Felcsík SK sikerével zárult. U14: A hét végén az Újpest vendégszerepel megyénkben, holnap és pénteken az ISK Csíkszereda, szombaton és vasárnap a Felcsík SK ellen játszanak a budapestiek két-két mérkőzést.
Az Erdély Jégkorong Ligában (THL) a hétvégén négy U14-es találkozót rendeztek. A Felcsík SK könnyedén nyert az ISK Csíkszereda II. ellen, míg az ISK Gyergyószentmiklós háromszor győzte le a Steaua csapatát.

Eredmények
Magyar U18-as bajnokság: Győri ETO HC – ISK Csíkszereda 0–7; Ifj. Ocskay Gábor JA – ISK Csíkszereda 7–3; ISK Csíkszereda – UTE 3–4 – hosszabbítás után; ISK Csíkszereda – MAC Budapest 1–8; ISK Csíkszereda – Vasas SC 1–2.
Magyar U12-es bajnokság: ISK Gyergyószentmiklós – Győri ETO HC 4–0 és 3–0; Felcsík SK – Dunaújvárosi Acélbikák 5–2 és 3–1; ISK Gyergyószentmiklós – Acélbikák 5–4 és 2–1; Felcsík SK – Győr 4–1 és 1–4.
Magyar U14-es bajnokság: ISK Csíkszereda – Győri ETO HC 6–2 és 11–1; Felcsík SK – Győri ETO HC 7–5 és 3–8.
THL U14: Felcsík SK – ISK Csíkszereda II 7–1; ISK Gyergyószentmiklós – Steaua 9–0, 15–3 és 15–2.

[box type=”shadow” ]Pályán a lányok

A héten rendezik a hazai felnőtt női jégkorongbajnokság második tornáját. Ma a Sportklub két női gárdája lép jégre, míg a hétvégén a csíki lányok a Bukaresti ISK-Triumf ellen játszanak. A műsor: ma: Sportklub II. – Sportklub I. (20); szombat: ISK-Triumf – Sportklub I. (20); vasárnap: ISK-Triumf – Sportklub II. (14). A találkozókat a Vákár Lajos Műjégpályán játsszák, a belépés ingyenes.[/box]

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek