2021, január 25, hétfő.
custom_html_banner1

Dobogós helyezéssel tértek haza

Az elmúlt hétvégén tartották az idény második hazai országúti kerékpárversenyét, amelynek az adâncatai autó- és motorversenypálya adott otthont. A csíkszeredai kerékpárosok több dobogós helyezéssel tértek haza.

Jól szerepeltek a csíki kerékpárosok a hétvégi versenyen

Az adâncatai autó- és motor versenypályán tartottak kerékpárversenyt az elmúlt hétvégén, amelyen a csíkszeredai kerékpárosok is részt vettek. A zárt körpálya eddig többnyire autó- és motorversenyeknek adott otthont, ahol a tavalytól kezdődően tartanak immár kerékpáros viadalt is. A versenyről a csíki sportolók több dobogós hellyel tértek haza.
A Román Kerékpáros Szövetség által rendezett viadalon közel száz versenyző állt rajthoz több kategóriában. A körpálya hossza 4,12 kilométer, a különböző kategóriák versenyzői adott körszámot kellett teljesítsenek. A Novák Cycling Academy tizenegy versenyzővel vett részt a viadalon és sikerült a dobogós helyezésekkel is igazolni, hogy a kitartó munkának eredménye van.
A gyerek B (11-12) és A kategória (13-14 évesek) öt kört, azaz 20,6 km-t teljesítettek, a lányok mezőnyében Novák Ingrid az első helyet szerezte meg nagy előnnyel, míg a fiúknál Nyulas Petres Norbert az első, Novák Edmond pedig a második helyen zárt.
A kadét kategóriában 49,4 kilométert teljesítettek a sportolók, a csíkiak közül Novák Edvárd a negyedik, Csiszer Iacob Dávid a hatodik, Török János a 13. helyen zárt.
Az elite és az U23-as kategória 74,2 kilométert tekert, összetettben László Péter az ötödik lett és megnyerte az U23-as korosztály viadalát, Novák Károly Eduárd összetettben a nyolcadik, az elite kategóriában pedig az ötödik lett.
A csíkiak következő versenye Bukarestben lesz, ahol április 14-én a Road Grand Tour sorozatban a Lia Manoliu Sportkomplexum körül kialakított pályán tekerhetnek a gyerekek. Egy héttel később, április 20-án a Prahova megyei Boldești-Scăeni városához tartozó Seciu ad otthont az ifjúsági és felnőtt Románia-kupa első viadalának, egy nappal később pedig a Dâmbovița megyei Crevedián tartják a gyerekek számára is az első Románia-kupa-versenyt.

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

14,357RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Gazdag programkínálat

Így hozta a szükség

Vereséggel zárt túra