Dobogós helyen a gimis és refis diákok

Rendbe tettek egy grill éttermet a kis közgazdászok

60

Udvarhelyiek győzedelmeskedtek a Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyén a hétvégén, Kolozsváron. A rangos közgazdasági versenyen a fiatalok Erdély neves középiskoláinak csapatait utasították maguk mögé.

A jövő sikeres közgazdászai. Megoldás valós problémákra Fotó: Tamási Áron Gimnázium

A BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézete és a Pro Oeconomica Egyesület idén tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyét (KÜTV). A döntő a március 22–24. között zajló Kolozsvári Esettanulmány Napok rendezvénysorozat keretében zajlott. A KÜTV magyar anyanyelvű középiskolás diákoknak szervezett gazdasági verseny, amelynek során a diákok megismerkedhetnek a piackutatás területével, majd az itt szerzett ismereteket esettanulmány megoldása közben hasznosíthatják. A szervezők nem titkolt célja betekintést nyújtani ezáltal a közgazdász szakma rejtelmeibe a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára.
A vetélkedőre háromfős csapatok jelentkezhettek, a döntőt pedig két online forduló előzte meg. Az eset egy prémium kategóriás grill étterem volt, amely az előző két évben veszteséget termelt, a feladat pedig az, hogy hogyan tehető nyereségessé és milyen megoldásokat javasolnak a fiatalok a munkaerő magas fluktuációjára – tájékoztatott Dimén-Varga László, a Tamási Áron Gimnázium tanára.
Az első helyet – már nem először – a székely­udvarhelyi Tamási Áron Gimnázium csapata (Kiss Péter, Molnár Dávid, Zajzon Ferenc Zalán, vezetőtanár Dimén-Varga László), a második helyezést pedig az ugyancsak udvarhelyi Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium csapata (Apetroae Lucas, Mihály Dávid, Pap László, vezetőtanár Lőrincz Edit) szerezte meg.
A döntőben dobogós helyezést elérő csapatok tagjai a díjazás mellett a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karra történő felvételi esetén pluszpontokat kapnak az érettségi átlagukhoz – olvasható a Közgazdaság és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet honlapján.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek