Dobogós csíki pilóta

244

Amatőrök számára szervezett bajnokságot a Brassó Megyei Autósport Egyesület, amelyen több Hargita megyei pilóta is részt vett. Az ötfordulós pontvadászat 2-es géposztályában a csíkszeredai Fazakas Erik a harmadik helyen zárt.

Fazakas Erik a harmadik helyen zárta a 2-es géposztályt a Promo Rally bajnokságban. Sokáig harcban volt a bajnoki címért

Tavaly ősszel kezdődött és a hétvégén zárult a Promo Rally nevet viselő amatőr autósbajnokság, amelyet az elmúlt három évben megszervezett a Brassó Megyei Autósport Egyesület. A 2017/2018-as pontvadászat minden futamának a helyszíne a Cenk alatti város, ezen belül pedig a stadion és környéke volt. A viadalra nemcsak Brassó megyeiek, hanem az ország több helységéből érkező pilóták is indultak, a résztvevők között több Hargita megyei is volt.
Az első futamot tavaly október 22-én tartották, a csíkszeredai Fazakas Erik a 2-es géposztályban egy Volkswagen Sciroccóval versenyezve a nyolcadik helyen zárt. A második futamot november 19-én tartották, itt már nevezett csapatban is a csíkszeredai Richy Racing Team Junior, a gárdát Fazakas Erik, Kopacz Zsolt és Hanga Eduard Laurențiu alkotta. Fazakas ezúttal a hatodik helyen zárt a 2-es géposztályban, míg Kopacz a 11., Hanga a 14. lett az 1-es géposztályban.
Az első futamon hatvanan, a másodikon negyvennégyen álltak rajthoz, az évzáró harmadik versenyen – amely havazásban zajlott – hatvannéngyen vettek részt december 17-én. A futamra a Richy Racing Team két csapattal nevezett, az RRT Juniornak Fazakas Erik, Kádár Zsolt és Hanga Eduard Laurențiu, míg az RRT-nek Kovács Károly, Ritner Béla és Teslea Nicolae volt a tagja. Érdekesség, hogy a csapatversenyben az ifjúságiak a második helyen zártak, két hellyel előrébb, mint az „öregek”. Az 1-es géposztályban Hanga a 16., Kádár a 20. helyen zárt, Fazakas pedig második lett a 2-es géposztályban. A 3-as géposztályban Kovács a 6., Ritner a 12. Teslea a 15. lett.
A negyedik fordulót már teljesen havas pályán január 21-én tartották, az RRT ezúttal is két csapattal szált harcba, sikeresen. A csapatversenyt az RRT – Bilibók Csongor, Kovács Károly és Teslea Nicolae összetételben – megnyerte, míg az RRT Junior – Fazakas Erik, Kopacz Zsolt, Kádár Zsolt, Hanga Eduard Laurențiu – a harmadik helyen zárta. Az 1-es géposztályban Kádár a 7., Kopacz a 11. Hanga pedig a 17. helyen zárt, a 2-es géposztályt Bilibók nyerte Kovács a harmadik, Fazakas az ötödik, Teslea pedig a 3-as géposztályban a hetedik lett.
A bajnokság utolsó futamát vasárnap tartották, télies körülmények között, ez viszont nem riasztotta vissza a pilótákat: rekordszámú, hetvenegy autós nevezett a versenyre. A Richy Racing Team ezúttal a Bilibók Csongor, Munteanu Alex, Kovács Károly és Teslea Nicolae felállításban vett részt a Promo Rally-n, de elindult Fazakas Erik is, aki a 2-es géposztályban a bajnoki címért harcolt. A 2-es géposztályban Bilibók a második, Fazakas a negyedik helyen zárt, a 3-as géposztályban Teslea a 10., Munteanu a 11. helyen zárt.
A Promo Rally-t az 1-es géposztályban Adrian Manta, a 2-esben Silviu Mihai Spulber, a 3-asban Andrei Văsiași nyerte, a Diesel kategóriában pedig Horia Mălăcescu lett a bajnok. Fazakas Erik végül a harmadik, Bilibók Csongor pedig az ötödik helyen végzett a 2-es géposztályban. Csapatban a Richy Racing Team a harmadik, a Richy Racing Team Junior pedig a negyedik helyen zárt, a viadalt a Top Garage nyerte a Roseanu Racing Team előtt. A 2017/2018-as Promo Rally-n összesen hatvankilenc pilóta szerzett legalább egy pontot.
A kategóriagyőztesek a szponzorok díjai mellett lehetőséget kapnak arra, hogy bérmentve elvégezzék az idén a brassói Auto Blic SK által szervezett profi pilóta és navigátori iskolát, valamint támogatják azon törekvéseiket, hogy a profi autóversenyzés útjára lépjenek. A Brassó Megyei Autósport Egyesület ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy az idei versenyévad lezárta után ősztől újra megszervezi a Promo Rally bajnokságot amatőr versenyzők részére.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek