Dobogón az FK két ifjúsági csapata

Pontot vesztettek hazai pályán

29

Döntetlennel kezdték, vereséggel folytatták, majd győzelemmel zárták az FK Csíkszereda utánpótlás csapatai az Elit Liga negyedik fordulóját. A három csíki csapat közül kettő még dobogós helyen áll, holnap újabb meccseket vívnak az FK ifjúsági focisai, ezúttal idegenben. A felnőttcsapat hazai közönség előtt játszik a 2. Liga negyedik fordulójában, míg a Székelyudvarhelyi FC idegen környezetben kezdi el a harmadosztályú bajnokságot.

Először kapott ki az FK U19-es csapata az Elit Ligában. Fájó vereség Fotó: Szőke Zsuzsa

A kilenc lehetségesből mind­össze négy pontot sikerült megszerezniük az FK Csíkszereda csapatainak a hazai labdarúgó Elit Liga negyedik fordulójában. Az U16-os csapat döntetlennel zárt, az U19-es gárda vereséget szenvedett, míg az U17-esek győzelmükkel megerősítették első helyüket a Keleti csoportban.
Szerda délelőtt az U16-os FK Csíkszereda két alkalommal is kétgólos előnyre tett szert a LPS Suceava ellen, 2–0-s csíki vezetésről a szünetig szépítettek a moldvaiak, majd a második félidőben 3–1-re is sikerült elhúzniuk Zöld Péter és Gál Ervin tanítványainak, ám a hajrában a vendégeknek előbb a szépítés, majd az egyenlítés is összejött nekik.
Rangadót játszott az FK Csík­szereda U19-es csapata, a 3. forduló után a második helyen álló csíkiak a harmadik helyezett Concordia Chiajnát fogadták. Dusinszki Zoltán és Albert István tanítványai számára rosszul kezdődött a meccs, hiszen a 15. percben a vendégek gólt szereztek, ám a találat után megfordult a játék képe, és a hazaiak uralták a meccset. Annak ellenére, hogy elég sok helyzetet alakítottak ki a csíkiak, az első negyed óra végén bekapott gól végzetesnek bizonyult, így az FK U19-es csapata elszenvedte első vereségét az Elit Ligában, viszont továbbra is második, igaz, a harmadik Concordia egy mérkőzéssel kevesebbett játszott.
A forduló egyetlen csíki sikerét az FK U17-es csapata szerezte meg, a Kurucsai Milán és Antal Szilamér által edzett csapat Csala találatával győzte le a Concordiát, így továbbra is listavezető a Keleti csoportban.
Az FK csíkszereda mindhárom Elit ligás csapata Iaşi-ban játszik holnap a Politehnica korosztályos együttesei ellen az ötödik forduló keretében.

Eredmények
U16, Elit Liga. 4. forduló: FK Csíkszereda – LPS Suceava 3–3 (2–1). A csíki gólszerzők: Biró Tamás 2, Sándor Raul.
U19, Elit Liga. 4. forduló: FK Csíkszereda – Concordia Chiajna 0–1 (0–1).
U17, Elit Liga. 2. forduló: FK Csíkszereda – Concordia Chiajna 1–0 (0–0). A csíki gólt Csala szerezte.

A sikerre hajtanak
Az FK Csíkszereda hazai pályán játszik a hazai labdarúgó 2. Liga negyedik fordulójában. A csíkiak eddig idegen környezetben nem szereztek sem pontot, sem gólt, hazai pályán viszont nyertek és nem kaptak gólt, és holnap is a győzelemre hajt Valentin Suciu gárdája.
Az FK holnap 11 órától azt a Dunărea Călărași-t fogadja, amely eddig mindhárom meccsét elvesztette, csak egy találatot tudott elérni, miközben hét gólt kapott, és pont nélkül a 18. helyen áll a tabellán.
A csíkiaknak túl sok pihenőjük nem lesz a hétvégi fordulót követően, hiszen szerdán 17.30-tól Piatra Neamţ-on a Ceahlăul ellen lépnek pályára a Románia-kupa harmadik fordulójában.

Székelyudvarhelyi rajt
A hétvégén két székely­ud­var­he­lyi csapat számára is elkezdődik a 2019/2020-as pontvadászat. A Székelyudvarhelyi FC a 3. Liga 5. csoportjában ma 18 órától Szészrégenben az Avântul ellen kezdi a pontvadászatot, míg a Székelyudvarhelyi Vasas Femina vasárnap 11 órától a női 1. Liga első fordulójában a Konstan­cai Selena SN vendégeként lép pályára.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek