2021, január 16, szombat.

Dobogón a csíkiak

Zernyesten rendezték szombaton a motocross román bajnokság harmadik futamát.
A viadalon több Hargita megyei sportoló is dobogón zárt.

Erőss Koppány
Erőss Koppány

[dropcap]Z[/dropcap]ernyesten rendezték az elmúlt hétvégén a hazai motocross országos bajnokság harmadik fordulóját, amelyen több Hargita megyei sportoló is dobogós helyen zárt.
A viadalt leigazolt sportolók és amatőrök számára szervezték, a versenyen két futamot tartottak.
A csíkszeredai Erőss Koppány 65 cm3-es kategóriában állt rajthoz, az első futamon a harmadik helyen zárt, a második futamon pedig a második lett, így összetettben a második helyet szerezte meg. – Nagyon meleg volt, emiatt nehéznek bizonyult a verseny, mert nem csupán a vetélytársakkal, hanem a hőséggel is meg kellett küzdenem. Elégedett vagyok az elért eredményemmel, csupán egy zernyesti sportolónak sikerült előttem végeznie, de ő hazai pályán versenyzett, ismeri a pályát, ott edz nap mint nap, így a második helynek is örülök – nyilatkozta lapunknak a szombati versenyt követően Erőss Koppány. Hozzátette, a viadalt az is nehezítette, hogy túl poros volt a pálya. A fiatal csíki motoros a versenyt követően nem sokat pihent, hiszen tegnap már utazott Magyarországra, ahol mától Őrbottyánban egyhetes edzőtáborozáson vesz részt.
Az MX2 kategóriában a szé­kelyudvarhelyi Balázs István összesítésben győzött. Az amatőrök kategóriájában a csíkszeredai Gerczuj Nándor a harmadik, Okos Zsolt az ötödik, Sánduly Szilárd a hatodik, Sánduly Tamás pedig a hetedik helyen zárt két futamot összesítve.

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

14,312RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb