Dobogón a csíki csapat légiósai

Crista, Tanovitcgii és Bratascsuk a dobogón

135

Lugos adott otthont az elmúlt hétvégén az országúti kerékpáros Max Ausnit-kupa küzdelmeinek. A verseny az ifjúsági és elite kategória számára Románia-kupa-fordulónak számított. A Csíkszeredai Team Novák sportolói közül ketten is dobogós helyen zártak.

Crista, Tanovitcgii és Bratascsuk a dobogón

Temes megyében tartották az országúti kerékpár Románia-kupa-sorozat legújabb versenyét. A VII. Max Ausnit-kupa során az ifjúságiak a harmadik, az elite korosztály pedig a negyedik fordulót teljesítette a Románia-kupa-küzdelemben. A versenyen összesen 254 sportoló indult, beleértve az amatőröket is.
A pénzdíjas versenyen az elite kategóriában a Team Novák versenyzői mind az első tízben zártak. A viadalt a csíki csapat moldáv légiósa, Nicolae Tanovitcgii nyerte Daniel Crista előtt, harmadikként pedig a szintén Team Novák-os Andrij Bratascsuk zárt. A csíki csapatból Novák Károly Eduárd a hatodik, Olekszandr Prevar pedig a nyolcadik helyen fejezte be a versenyt. Az U23-as kategóriában Balázsi Lóránt a tizedik lett.
Az amatőrök között is jól szerepeltek a csíkiak, az 50+ kategóriában Bagoly Botond a második helyen zárt, míg a 30-39 évesek korcsoportjában Rúzsa Lehel a harmadik helyen zárt. Rúzsa eredménye azért is számít kitűnőnek, mert kategóriájában volt a legnépesebb a mezőny 93 indulóval.
A Románia-kupa következő versenyét a Dâmbovița megyei Crevedián tartják augusztus 19-én.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.